Oana, aproape de mazilirea din fruntea PSD Călărași

Please enter banners and links.

15:56 – Oana Niculescu Mizil, președintele PSD Călărași, a fost propusă pentru demitere din funcție în cadrul Biroului Permanent Național, desfășurat astăzi, 5 martie 2012, au declarat surse din PSD pentru Express. Demiterea Oanei Mizil urmează a fi aprobată de Comitetul Executiv Național.
Până în acest moment nu a fost numit un președinte interimar, însă presa centrală a scris, iar surse din PSD au confirmat pentru Express, că Doru Ioan Tărăcilă a fost propus de către Ion Iliescu pentru revigorarea filialei județene, însă nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Oana Mizil nu a putut fi contactată pentru o declarație.
Sancționarea acesteia survine după ce miercuri, 29 februarie, a avut loc o întâlnire, la București, la care au participat Liviu Dragnea, secretar general al PSD, Răducu Filipescu, președintele PNL Călărași, Ion Ștefan, prim vicepreședinte PSD Călărași, Bogdan Georgescu – președinte interimar PC Călărași, pe de o parte, iar de cealaltă parte Oana Mizil – președinte PSD Călărași, Petre Țone – președintele organizației PSD Oltenița și deputatul PSD, Dumitru Boabeș. Conform unor surse, întâlnirea a fost convocată după ce Răducu Filipescu s-a plâns de comportamentul Oanei Mizil. Liviu Dragnea, ce s-a situat de partea lui Filipescu, i-a cerut Oanei Mizil ca vineri, 2 martie, să declare în presă că îi exclude din partid pe Nicolae Cuțăr – viceprimarul municipiului Călărași și Carmen Filimon – consilier local. În același timp, tot la insistențele lui Răducu Filipescu, Oanei Mizil i s-a cerut să se delimiteze și să-i atace public pe Nicolae Dragu –primarul municipiului Călărași, Costinel Milescu – primarul municipiului Oltenița și Stelian Fuia – ministrul Agriculturii și președinte al organizației județene a PDL Călărași. Un alt adversar luat în vizor de Filipescu la acea întâlnire și care a fost sancționat verbal de către Liviu Dragnea a fost Petre Țone pe care Filipescu îl simte ca un ghimpe în coastă și de care va încerca să scape în perioada următoare.
Nu sunt singurii pesediști identificați de președintele liberal ca adversari. Chiar și primarii PSD constituie o țintă. Primul luat în vizor a fost primarul din Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, acesta declarând în conferință de presă că ar trebui să nu mai candideze.Un altul este Ion Nițulică de la Dor Mărunt căruia Filipescu i-a propus să nu mai candideze, asigurându-i-se locul de viceprimar, în detrimentul liberalului Ion Iacomi. Un caz similar cu al lui Nițulică este și cel al Anetei Nițu, primarul din Jegălia.
 


There is no ads to display, Please add some