O oră de istorie pentru Basarabia

Please enter banners and links.

afis_proiectÎn perioada 7-11 aprilie 2014, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” se va desfăşura proiectul „O oră de istorie pentru Basarabia”. Voluntarii Platformei Unioniste Acţiunea 2012 împreună cu membrii Asociaţiei Vocea Etnicilor Români din Basarabia au pregătit pentru liceeni un curs interactiv, panglici tricolore şi hărţi cu România Mare.

Mişcarea, Călăraşi pentru Basarabia, este o platformă civică formată din mai multe ONG-uri,cetăţeni,voluntari şi organizaţii media care face parte din Platformei Unioniste Acţiunea 2012

Printre subiectele abordate în cadrul cursului se regăsesc: evoluţia în timp a principatelor româneşti, contexul istorico-social al anexării Basarabiei, dar şi cel al Marii Uniri, identitatea culturală a basarabenilor; dar şi beneficiile implicării tinerilor în activităţi de voluntariat.

„Scopul proiectului este de a stimula interesul tinerilor față de realitățile istorico-sociale ale românilor din Basarabiei. Considerăm importantă promovarea unei atitudini proactive și solidare în rândul elevilor liceeni față de frații lor basarabeni” a declarat Marius Lulea, co-preşedintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Ajuns la cea de-a treia ediţie, proiectul s-a desfăşurat anterior în peste 300 de licee din toate județele României. Anul acesta „O oră de istorie pentru Basarabia” ajunge la 5000 de elevi din 40 de judeţe, inclusiv Bucureşti şi implică un număr de 200 de voluntari din România şi Basarabia.

În judeţul Călăraşi proiectul se va desfăşura la liceul Ştefan Bănulescu din Călăraşi, liceul Auto din Călăraşi , liceul Nicolae Bălcescu din Olteniţa, Grupul Şcolar Alexandru Odobescu din Lehliu-Gară, Liceul Tehnologic Constantin George Călinescu” Grădiştea.

 

Platforma unionistă Acțiunea 2012

 

Nelu Bălaşa,

Coordanatorul filialei judeţene Călăraşi

8 aprilie 2014

 


There is no ads to display, Please add some