Neagu Cezar, schimbat de la conducerea Ecoaqua

Please enter banners and links.

  • în urmă cu câteva zile și consiliul de administrație a fost înlăturat

Miercuri, 20 mai 2020, orele 14.00, convocat în ședință de lucru noul Consiliu de Administrație al SC ECOAQUA SA a discutat următoarele:

– desemnarea președintelui Consiliului de Administrație

– analiza managementului directorului general

Consiliul de Administrație a decis revocarea directorului general Cezar Neagu și demararea procedurii de selecție a noii conduceri executive. În acest moment interimatul este asigurat de Victor Sandu. Totodată s-a discutat studierea posibilității de micșorarea a tarifului la apă pentru populație și calitatea serviciilor oferite de furnizorul de apă. În urmă cu câteva zile reprezentanții AGA Ecoaqua au schimbat și o parte importantă din membrii consiliului de administrație. Pe această team președintele AGA, Eduard Grama a precizat :

“Asigur călărășenii că împreună cu noul for decizional și cu noul director general interimar voi încerca să rezolv problemele cu care se confruntă această societate devenită o afacere de familie pentru administrația locală. Nu voi mai tolera ca indicatorii de performanță să existe doar pe hârtie, mai ales că la sfârșitul acestei luni va demara Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată, proiect cofinanțat Fondul de Coeziune Prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Alte informații aruncate în spațiul public atât de primarul municipiului Daniel Drăgulin cât și de senatorul PNL Răducu Filipescu sunt niște puerile fitile expirate. Până acum societatea a funcționat ca o mașinărie de creat locuri de  muncă pentru rude și de fabricat prime încasate pe "realizări aproape falimentare".

A.G.A. a hotărât cu majoritate de voturi revocarea membrilor Consiliului de Administratie în temeiul art. 30 alin. (9) din OUG nr. 109/2011: „În cazul în care, din motive imputabile, administratorii nu îndeplinesc indicatorii de performanţă stabiliţi prin contractele de mandat, ADUNAREA GENERALĂ A ACŢIONARILOR ÎI REVOCĂ DIN FUNCŢIE ŞI HOTĂRĂŞTE, în termenul prevăzut la art. 64^4 alin. (1), declanşarea procedurii de selecţie pentru desemnarea de noi administratori, în conformitate cu prevederile art. 29. Administratorii revocaţi nu mai pot candida timp de 5 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii pentru alte consilii de administraţie prevăzute de prezenta lege”. “O decizie perfect legală pe care mințile înguste nu o pricep. Din nou!”, a încheiat Eduard Grama , președinte AGA EcoAqua Călărași.


There is no ads to display, Please add some