Mix Music cântă şi dansează pe un munte de bani publici

Please enter banners and links.

Marius Gavrilă: "Nu sunt omul de casă a lui Filipescu, nu sunt nici "căţelul" lui"

 Compania Mix Music a ajuns cel mai tare organizator de spectacole, nu numai din municipiul Călăraşi, dar şi din întreg judeţul, deţinând un adevărat monopool la tot ce înseamnă "Ziua Comunei X". Nici o altă agenţie de impresariat artistic nu mai are loc de Marius Gavrilă &Co, în timp ce instituţiile publice ce au prin statutul lor organizarea de evenimente şi spectacole decartează la greu din banii publici pentru preamărirea materială a sereleului bucureştean.  Mix Music asezonează aceeaşi artişti mediocrii pe care-i ridică la rang de vedete, cu mult fum mici şi bere, aceste ornamente ce fac deliciul unei categorii de public fiind plimbate prin localitaţile judeţului. Dacă în alte localităţi, din alte județe, Mix Music nu a primit nici un leu de la insituţiile publice, fiindu-i rezervată exclusivitatea la acte de comerţ în perimetrul desfăşurării evenimentelor, la noi Marius Gavrilă este îndopat cu bani. Mulţi bani, extrem de mulţi bani publici. Conform unor documente ale consiliului judeţean Mix Music va primi pentru cel mai amărât spectacol 50.000 lei, iar pentru cel mai grandios 1 milion lei. Adică 10 miliarde lei vechi, cu mult mai puţin decât alocă această instituţie la echipa de fotbal Dunărea Călăraşi într-un an competiţional. Marius Gavrilă, nu crezi ca acolo sus, la consiliul judeţean, cineva te iubeşte?

 Marius Gavrilă, luat de la Lehliu de Filipescu şi adus la Călăraşi

 Mix Music sau mai precis SC Compania Artistică Mix Music Show SRL din Bucureşti, înfiinţată în 2004, dar cu activitate din 2008, administrată de Ionela Gavrilă, director artistic- Marius Gavrilă, a poposit prima dată pe meleaguri călărăşene în 2008, înaintea alegerilor locale la Lehliu Gară. Nu a plecat după ce Iulian Iacomi a câştigat fotoliul de primar, ci a mai zăbovit o vreme pe acolo, pe banii primăriei, dându-se dus după ce lehlienii se săturaseră de acordurile lui Gheorghe Gheorgiu pe care le visau şi noaptea. Dar, nu s-a sfârşit aici, ba din contră, acum începea preamărirea Mix Music şi ne spune exact Marius Gavrilă cum, într-un interviu acordat unui săptamânal local :" Omul (n.r. Răducu Filipescu) a văzut un eveniment organizat de noi, într-o localitate, și i-a plăcut amploarea acelui spectacol ". Astfel că, încet, încet Marius Gavrilă se instaurează la Călăraşi şi, după cum vedem, nici nu o să plece curând. Aici se trăieşte bine din bani publici. Depre relaţia sa cu Filipescu s-a mai scris, mulţi considerând că preşedintele consiliului judeţean îl susţine pe Marius Gavrilă. Acesta din urmă şi-a dat seama de situaţia creată asfel încât simte nevoia justificării:" În articolul scris de dvs., pe site, mă numeați „omul de casă” al lui Filipescu. Dacă vă spun că nu am mers niciodată acasă la dl Filipescu, mă credeți? Am o relație cu dl. președinte foarte bună, dar foarte scurtă și directă". Atât de directă încât "nu mi-am dorit să răspund de ea(n.r. stagiunea teatrală), sub nicio formă. Dar m-a sunat dl. Filipescu şi a spus că l-a oprit lumea pe stradă, după ce a fost organizat Orăşelul Copiilor, astă- iarnă şi a spus că vrea ca eu să preiau această răspundere". Lasă Marius Gavrilă că ai primit şi o grămadă de bani. Era momentul când un om de teatru, regizorul Radu Dinulescu, directorul Centrului Cultural, organizatorul stagiunii teatrale, era dat afară, iar banii publici transferaţi în conturile Mix Music, companie care nu se mai ocupase niciodată de aşa ceva, ci doar de "vedete" ca Nicole Cherry, Radu Groza, Doru Todoruţ, Roxana Nemeş, Şogoriţele, etc., învăluite în parfum de mici la grătar. Dovada că prima piesă de "teatru" pusă în scenă de Marius Gavrilă l-a avut protagonist pe Cătălin Măruţă care i-a adresat întrebări lui Florin Piersic.  Halal teatru!

Nu numai de stagiunea teatrală se ocupă Mix Music, dar şi de "Hora Mare" sau "Flori de Mai". Numai că de aceste festivaluri se ocupă în prezent şi angajaţii de la Centrul Cultural . Atunci, ce dracu face Mix Music de ia un purcoi de bani? Doar cu scena, sunetul şi "vedetele"?

 La alţii Marius Gavrilă câştigă din acte de comerţ, la noi se aruncă cu bani în el

 Dar, haideţi să ne uităm peste date financiare ale sereleului Mix Music, conform datelor de la ministerul de finanţe. În 2009 cifră de afaceri de 330 mii lei şi un modest profit de 30 mii lei, în 2010- 727 mii lei cifră de afaceri şi 75 mii lei profit, iar în 2011 anul când începe colaborarea cu consiliul judeţean, cifra de afaceri sare de 2 mil. lei, dar profitul scade la 34 mii lei. Am încercat să găsim explicaţia şi nu credem că este aceasta: Marius Gavrilă:" În 2011, când am făcut pentru prima dată Mix Music Evolution, la Călărași, Consiliul Judeţean nu a plătit niciun leu. A fost un spectacol în valoare de 4 miliarde de lei, sponsorizat de noi.  Încerc să fac și o compensare". Şi s-a compensat cu vârf şi îndesat. Marius Gavrilă, conform declaraţiilor unor apropiaţi, a investit masiv în echipamente aduse din Anglia. Ştia că o să-şi recupereze banii.  Doar avea angajamente cu consiliul judeţean. În 2012-5,14 mil. lei cifră de afaceri şi 1,13 mil. lei profit, în 2013- 7,74 mil. lei cifră de afaceri şi 1,52 mil. lei profit, iar în 2014- 5,25 mil. lei cifră de afaceri şi….pierdere 275 mii lei. Se vede treaba că Marius Gavrilă a investit din nou, dar nu poţi face aşa ceva dacă nu te bazezi pe ceva solid. Spune tu, Marius Gavrilă, ai pus mâna pe un contract baban?  Acum, să fim sinceri, nu e fraier ăla care cere, ci ăla care dă, mai ales că e din bani publici, şi aici am ruga oficialii de rang înalt de la consiliul judeţean să ne spună dacă au văzut vreun contract între Mix Music şi alte primării din ţară? De ce alte primării plătesc doar curentul electric, cazarea şi mâncarea artiştilor, iar noi aruncăm cu purcoiul de bani în Marius Gavrilă ? Chiar le dăm dreptate călărăşenilor care tot speră şi se întreabă: când naiba vine DNA-ul şi pe la noi?


There is no ads to display, Please add some