Ministrul agriculturii, Stelian Fuia, participă la Consiliul de Miniştri, organizat la Consiliul Uniunii Europene, Bruxelles

Please enter banners and links.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, participă în perioada 19-21 martie la Consiliul de Miniştri organizat la Consiliul Uniunii Europene, Bruxelles. Ministrul este însoţit de directorul în cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru PNDR, Adela Ştefan, directorul general al Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru POP, Marisanda Pîrîianu, consilierul pe afaceri europene Emilia Mohan şi purtătorul de cuvânt al MADR, Carmen Constantin.
Pe parcursul celor trei zile, ministrul Agriculturii participă la întâlnirile Consiliului pe problemele de pescuit şi agricultură. De asemenea, ministrul va avea o întâlnire bilaterală cu Comisarul European pentru Afaceri Maritime şi Pescuit, Maria Damanaki, în cadrul căreia se va discuta despre implementarea Programului Operaţional pentru Pescuit şi accesul la resurse în Marea Neagră. Interesul României este de a agrea aplicarea principiilor de conservare a resursei şi de a limita accesul la apele româneşti în cazul nerespectării acestor principii de conservare.
Ministrul Stelian Fuia se va întâlni şi cu Dacian Cioloş, Comisarul european pentru Agricultură, pentru a discuta despre noile politici agricole.
Pe parcursul acestei misiuni la Bruxelles, ministrul Stelian Fuia are întâlniri bilaterale cu ministrul Agriculturii din Cehia, Petr Bendl, respectiv cu ministrul Agriculturii din Polonia, Marek Sawicki.
 


There is no ads to display, Please add some