Medicii şcolari lipsesc cu desăvârşire în judeţul Călăraşi – elevii vor fi vaccinaţi de medicii de familie-

Please enter banners and links.

Lipsa medicilor şcolari din judeţul Călăraşi nu este o noutate Această siuaţie este existentă la nivelul judeţului încă de foarte mult timp şi se pare că nu tinde să se rezolve prea curând. Potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii, campania de vaccinare şcolară va fi efectuată de către medicii şcolari, deşi iniţial fusese stabilit ca vaccinul antigripal să fie făcut de către medicii de familie. Aşadar, în judeţul Călărşi nu are cum să se ţină cont de decizia Ministerului Sănătăţii, deoarece nu există medici în şcoli, astfel că elevii vor fi imunizaţi de către medicii de familie.

Medicii preferă să îşi deschidă cabinete individuale

De ce nu există medici şcolari? Potrivit spuselor medicului primar epidemiolog al DSP Călăraşi, Camelia Truică, aceştia nu sunt interesaţi să devină medici şcolari, deoarece sunt plătiţi din bugetul de stat, aşa că majoritatea preferă să îşi deschidă un cabinet individual, să fie medici de familie, pentru că sunt plătiţi din fondul asigurărilor de sănătate, iar astfel primesc mai mulţi bani.

În mediul rural nu există cabinete medicale şcolare

Pe lângă faptul că în judeţ nu există medici şcolari, nici la capitolul cabinete şcolare nu stăm prea bine. Camelia Truică a declarat pentru publicaţia noastră faptul că în patru instituţii de învăţământ din oraşul Călăraşi, cabintele medicale sunt inexistente, iar aceste şcoli sunt următoarele: Grupul Şcolar de Transporturi Auto Călăraşi, Şcoala nr 10 Mihai Viteazul Călăraşi, Şcoala cu clasele I-VIII Mircea Vodă, Şcoala Nr 11 Tudor Vladimirescu. Dar să nu mai vorbim de şcolile din mediul rural… care nu deţin sub nicio formă cabinet medical şcolar. În mod normal, în toate şcolile ar trebui să existe cabinete medicale, pentru ca atunci când elevul are nevoie de medicamente sau îngrijiri medicale, să fie ajutat. Dar se pare că elevii mai au de aşteptat până ce se va rezolva situaţia… aceasta oricum nu o să se rezolve prea curând. Potrivit declaraţiilor Cameliei Truică, printre motivele pentru care şcolile nu au cabinete medicale, se pot enumera acela că nu există spaţiu suficient pentru a se construi un cabinet, dar şi acela că nu există fondurile necesare pentru existenţa unui cabinet medical şcolar. 


There is no ads to display, Please add some