Marius Dulce: “Partidul Social Democrat stimulează direcționarea materiei prime către procesatorii interni”

Dulce

Please enter banners and links.

Primarul Marius Dulce a ținut să precizeze că partidul din care face parte este preocupat de fermierii români, astfel încât aceștia să fie stimulați de a prelucra materia primă în țară și apoi să exporte surplusul de materie prelucrată, ceea ce înseamnă o creștere a veniturilor. “Prin acordarea primei de 10% fermierilor care livrează producția agricolă către firmele românești de alimente, Partidul Social Democrat stimulează direcționarea materiei prime către procesatorii interni, pentru a obține produse finite, extrem de căutate în contextul războiului, respectiv făină, ulei, mălai, care pot fi exportate ca produse cu valoare adăugată mare.

Scopul e ca în loc să exportăm grâu sau floarea soarelui să vindem la export surplusul de făină sau ulei. Avem suficiente unități de procesare pentru a prelucra cea mai mare parte a producției agricole a României. Iar în plus, această măsură le oferă fabricilor de alimente din țara noastră posibilitatea de a se dezvolta. Până acum fermierii erau tentați să vândă cât mai repede cerealele la export, pentru a obține banii necesari pentru noile culturi.

Această măsură le va oferi și procesatorilor din domenii agricole deficitare la acest capitol, cum este cel al cărnii, de exemplu, posibilitatea de a se dezvolta. Acesta este scopul și de aici începem. Pană acum nu a crescut capacitatea de procesare pentru că fermierii vindeau la export.

Această măsură corelată cu cea privind majorarea salariului minim din agricultură și industria alimentară vor conduce la majorarea investițiilor pentru creșterea capacităților acolo unde acestea nu sunt suficient de mari”, a precizat Dulce.


There is no ads to display, Please add some