Marius Budăi, fostul ministru al muncii, spune că PSD poate crește pensiile, alocațiile copiilor și salariul minim pe economie

Please enter banners and links.

  • social-democrații propun apărarea și crearea de noi locuri de muncă în sistemul privat
  • Budăi a venit să sprijine candidații călărășeni pentru Parlament

Decebal Mihalache

Fostul ministru al muncii în guvernarea PSD și actual deputat, Marius Budăi, a declarat în conferință de presă că un Guvern PSD ar avea capacitatea de a crește pensile cu 40%, de a dubla alocația pentru copii și de a mări salariul minim pe economie, care nu va fi impozitat. Vizita în județul Călărași a fost pentru a sprijini candidații pentru Camera Deputaților și Senat, felicitând echipa călărășeană pentru câștigarea președinției consiliului județean și a primăriei Călărași, prin Vasile Iliuță și Marius Dulce. Fostul ministru a amintit că România beneficiază de bani pentru creșterile respective, dar că actualul guvern liberal a risipit banii, inclusiv prin contractele pentru a stopa evoluția noului coronavirus, prin achiziția diferitelor echipamente cu prețuri mult mai mari decât sunt pe piața liberă.

Toate aceste lucruri le-am încadrat extrem de bine în indicatorii macroeconomici…și o spun cu toată tăria că, da, sunt bani pentru majorarea alocațiilor, sunt bani pentru majorarea salariilor profesorilor și sunt bani pentru majorarea pensiilor și, dacă aveți curiozitatea să mă întrebați cu cifre, pot să vă demonstrez acest lucru. În linii mari, asta am vrut să vă prezint, sunt foarte multe discuții pe acest program de guvernare”.  Fostul ministru Marius Budăi a explicat faptul că partidul său pune accent și pe sprijinirea mediului privat prin menținerea, dar și crearea de noi locuri pe muncă, pentru a sprijini economia și măsurile de protecție socială: “ În spatele programului nostru de guvernare stau sute de ore de calcule, de dezbateri cu toți partenerii sociali, cu sindicatele, pe de o parte, cu patronatele, am discutat separat cu dumnealor, după care am avut întâlniri împreună și am ajuns la concluzia și esența programului nostru de guvernare că  secțiunea de demnitate socială și de muncă este orientarea către mediul privat, cu scopul de a apăra locurile de muncă existente, de a recâștiga pe cele pierdute și de a crea alte locuri de muncă. Tot ceea ce înseamnă protecție socială în acest capitol de demnitate socială și muncă din cadrul programului nostru de guvernare am defini așa : cea mai bună protecție socială este crearea unui loc de muncă. Din aceste două filozofii am ajuns la măsuri convenite cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali și cu sindicatele, astfel încât toate granturile și tot ce propunem ca măsuri de încurajare a mediului privat din România să aibă scopul principal, apărarea și rezidența locului de muncă.

Întrebat dacă creșterea pensiilor, salariilor și a alocațiilor poate fi suportată de mediul privat, fostul ministru Marius Budăi a declarat :” În programul de guvernare am țintit măsuri pentru mediul de afaceri pe două căi. Una- calificare, recalificare și profesionalizare, pentru că tot ce se întâmplă în actuala criză va da puțin peste cap piața forței de muncă, pentru că vor dispărea multe calificări, vor apărea altele noi…Gândiți-vă dacă nu ar fi dat PSD în 2018 legea cu telemunca unde am fi fost acum, în această perioadă. Ca și primă măsură ca și mediul privat să poată majora salariile, dar fără costuri suplimentare, propunem ca salariul minim pe economie să nu mai fie impozitat. Astfel, angajatul primește cu 10% salariu în plus, dar întreprinzătorul particular nu are niciun efort bugetar suplimentar… Începând din prima zi de guvernare vom dubla alocațiile, vom da majorări de 40% și vom acorda majorările salariale profesorilor”.

Referindu-se la dorințele și așteptările călărășenilor, liderul consiliului județean, Vasile Iliuță, a ținut să precizeze că vizita lui Marius Budăi este importantă, întrucât împreună cu echipa de parlamentari călărășeni pot găsi rezolvarea unor situații punctuale.

“Aceste întrebări și aceste discuții le vom avea în prezența domnului ministru, care va da răspunsuri la multe întrebări pe care, noi călărășenii le așteptăm și le dorim ca să le aplice împreună cu o echipă câștigătoare, echipă căștigătoare pe 6 decembrie. Domnule ministru cum putem să rezolvăm problemele călărășenilor și ale românilor, care sunt în așteptare”, a declarat Vasile Iliuță.

Realizat de Express Euro Press SRL, la comanda PSD Călărași, CUI MF: 11200020.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author