Mai multe localități au rămas fără pâine

Please enter banners and links.

Localitățile din județul Călărași au rămas fără pâine, fermele fără furaje. Spre exemplu, aproape 6000 de locuitori din orașul Lehliu Gară au rămas fără pâine, iar în localitate nu se află nicio brutărie. La această oră, comitetul pentru situații de urgență se va întruni pentru a lua o decizie în sensul că dacă viscolul se mai domolește să se organizeze convoaie, însoțite de utilaje de deszăpezire, pentru a duce pâine și alimente, dar și furaje pentru animale, acolo unde este nevoie. Față de ieri, numărul localităților izolate a crescut de la 20 la 57. Sunt sate sau comune unde nu se poate ajunge decât cu utilajele de deszăpezire și numai pentru situații de urgență. Numărul localităților fără energie electrică se menține constant. 61 de localități din județul Călărași au rămas fără energie electrică, fiind afectate 25.000 de persoane, potrivit directorului Enel, Valentin Deculescu. Munca echipelor de intervenție este îngreunată de viscolul puternic din județ și de troienele de zăpadă de peste 1,5 metri.

În continuare la Lehliu Gară se află cazate 220 de persoane ce au fost surprinse de viscolîn timp ce se deplasau spre Constanța. Tot la Lehliu Gară sunt parcate și 40 de tiruri care așteaptă vreme mai bună.

Dunărea este înghețată bocnă la Călărași. Nu se mai circulă absolut deloc. Sunt 18 vase comerciale ancorate între km 348 și 380, la Pârjoaia și Chiciu-Silistra.

Este înghețată în proporție de 95%, astfel că de la km 345 în aval spre Cernavodă s-a format un pod de gheață. Potrivit lui Constantin Anghel, șeful Căpităniei Portului Călărași, până acum niciun membru al echipajelor ancorate nu a avut nevoie de vreo intervenție medicală și nici nu a fost solicitat sprijinul căpităniei.  (Daniela Mihalache)


There is no ads to display, Please add some