Iulian Iacomi-Guvernul PSD a dublat suprafețele irigate din România (P)

Please enter banners and links.

Dragi prieteni,

Suntem într-un moment extrem de favorabil pentru agricultura românească, iar Călărașiul, care este un județ în care acest domeniu este unul prioritar, va profita din plin de oportunitățile care se conturează.

În primul rând avem o veste care va bucura fără îndoială toți agricultorii: PSD a obținut la Bruxelles un succes mare pentru agricultura românească. Așa cum anunțau ieri domnul ministru al Agriculturii, domnul Petre Daea și doamna eurodeputat Gabriela Zoană, vicepreședinte al Comisiei AGRI din Parlamentul European, nu se vor plafona plățile în agricultură, așa cum intenționa Comisia Europeană. În acest fel, viitoarea Politică Agricolă Comună va permite alocarea subvențiilor la fel ca și în prezent, neplafonate, un lucru vital pentru agricultura românească.
iacomi daea

Decizia, luată în Comisia AGRI, favorizează România, o țară care obține anual peste 4 miliarde de Euro din exporturile agricole.

În al doilea rând, astăzi au intrat în conturile României peste 125 milioane Euro destinați plății subvențiilor agricole. În acest fel, România va plăti la timp subvențiile, ca și în anul precedent.

În al treilea rând, PSD va încuraja și în acest an agricultorii, crescătorii de animale și apicultorii români.

Reîncepem, pentru al treilea an consecutiv, un program de sprijin pentru cultivatorii de tomate, dar se demarează un nou program, începând din acest an – cel pentru sprijinul cultivării de usturoi.

În ceea ce privește programul pentru cultivarea tomatelor în sere și solarii, există deja 18.500 de fermieri interesați să facă parte din acest program, cererile putând fi depuse până la 15 septembrie.

În ceea ce privește programul de sprijin a cultivării de usturoi, care este finanțat de la buget cu 2 milioane de Euro, există până în prezent peste 130 de cereri pentru obținerea subvenției de 1000 de Euro/hectar. Condițiile obținerii acestei subvenții sunt ca suprafața minimă cultivată să fie de minim 3000 mp, iar producția minimă obținută să fie de 3 kg usturoi pe 10 mp.

Continuă totodată programul pentru susținerea crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc, programul având o alocare bugetară de 4,6 milioane de lei.

Totodată, guvernul continuă sprijinirea apicultorilor – sunt disponibili 33,4 milioane de lei, bani proveniți în egală măsură din fonduri naționale și europene.

Sunt câteva vești extrem de bune pentru fermierii călărășeni, vești care au fost posibile în urma realizărilor guvernului PSD. Veștile bune vor continua să sosească pentru agricultura românească și călărășeană și sunt semne că și 2019 va fi un an foarte bun pentru agricultură.

Cu drag,

Presedinte PSD Călărași,

Iulian Iacomi


There is no ads to display, Please add some

About The Author