ITM Călăraşi a organizat un simpozion cu tema “Stresul sub Control”.

Please enter banners and links.

DSCN0281În data de 30.10.2015, orele 11.00, în cadrul Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în muncă 2015, Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Călăraşi a organizat un simpozion cu tema “Stresul sub Control”.

Stresul ocupă locul al doilea în topul problemelor de sănătate cel mai frecvent raportate în Europa şi, împreună cu alte riscuri psihosociale, este considerat a fi cauza a peste jumătate din numărul total de zile lucrătoare pierdute. Un climat psihosocial neadecvat de muncă poate avea efecte semnificative asupra sănătăţii lucrătorilor.

Pentru promovarea gestionării stresului şi a riscurilor psihosociale la locul de muncă şi, prin aceasta, prevenirea efectelor negative semnificative pentru lucrători şi angajatori au fost prezentate în cadrul simpozionului următoarele teme:

– Aplicarea prevederilor din legislaţia în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă în strategiile de combatere şi adaptare la stresul ocupaţional – inspector de muncă Valentin Drăgănescu;

– Stresul în agricultură – inspectori de muncă: Lenuţa Bombiţă şi Gabriel Ruse;

– Factori de stres la locul de muncă – sistemul bancar românesc – inspector de muncă Sfetcu Ion;

-Stresul profesional la locul de muncă – activităţi de birou – inspectori de muncă: Maria Rămulescu şi Ionel Stan;

– Stresul la control – inspector de muncă Ciprian Brezeanu;

– Eliminaţi stresul la locul de muncă dacă vreţi o viaţă sănătoasă !- inspectori de muncă: Daniel Mihnev şi Dumitru Stama.

La simpozion au participat un număr de 25 agenţi economici din următoarele domenii de activitate: construcţii, agricultură, protecţie şi pază, industria alimentară, etc. Cu aceeaşi ocazie angajatorilor le-a fost adus la cunoştinţă modul de abordare a procesului de evaluare a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, precum şi beneficiile aduse afacerii lor.


There is no ads to display, Please add some