ISU Călărași – Material prezentat în conferinţa de presă 14 iulie 2017

Please enter banners and links.

1.Situaţia participării la concursurile de specialitate

 

          În urma desfăşurării etapei zonale (susţinută la Călăraşi -6 inspectorate participante) a competiţiei naţionale de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a clasat pe locul I la toate probele, participând la Faza a III-a naţională (organizată în perioada 5-7.07.2017 la Bucureşti) unde a obţinut locul II la proba „Acordarea primului ajutor calificat”.

          Având în vedere rezultatele din anul trecut, lotul va participa în perioada 28.08 – 03.09.2017 la competiţia mondială de descarcerare şi de acordare a  primului ajutor calificat, organizată în judeţul Mures.

          În urma desfăşurării etapei judeţene a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” echipajele Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei” Călăraşi – ciclul liceal şi al Şcolii Gimnaziale Unirea – ciclul gimnazial, au participat la etapa interjudeţeană desfăşurată în Municipiul Slobozia, Colegiul Naţional Barbu Ştirbei reuşind să se califice la etapa naţională a concursului ce se va desfăşura în perioada 23 – 26.07.2017 la Galaţi.

          În urma câştigării etapei judeţene, echipajele SVSU al comunei Grădiştea şi SPSU din cadrul SAINT GOBAIN GLASS ROMANIA SRL au participat la etapa interjudeţeană, desfăşurată în Municipiul Brăila. În urma competiţiei, SVSU Grădiştea  a câştigat locul I şi va participa la etapa naţională a competiţiei ce se va desfăşura în Municipiul Sibiu, în luna August.

          Lotul sportiv al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi va participa în perioada 26- 28.08.2017 la etapa zonală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa. (Suntem vicecampioni naţionali – Locul II anul trecut 2016).

 

2.Agricultură – perioada recoltării

 

  • 316 societăţi comerciale instruite privind prevenirea incendiilor pe timpul recoltării cerealelor păioase ( de la un număr de 26 primării)
  • 29 controale efectuate de către Inspecţia de Prevenire

            -constatate: 137 nereguli

                 Sancţionate cu : 119 avertismente

                                             13 amenzi – 11.500 lei

-constatate lipsa a 5 autorizaţii  de securitate la incendiu

Termenul de obţinere a autorizaţiei a fost prorograt pâna la data de 30.09.2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 146/ 26.06.2017 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.17/2016 pentru prorograrea termenului prevăzut la art.30, alineatul 4 din Legea nr. 307/ 2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Situaţia operativă

-Semestrul I – 37 incendii de vegetaţie uscată

-0 incendii de mirişti sau culturi agricole


There is no ads to display, Please add some