Interpelare Nicușor Cionoiu -Majorarea cuantumului alocaţiei de hrană pentru persoanele din cadrul sistemului de asistenţă socială şi protecţie a copilului

Please enter banners and links.

15.01.2022

Stimate domnule ministru,

În urma discuţillor purtate cu conducerea Consiliului Judeţean Călăraşi şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, privind situaţia dificilă cu care se confruntă sistemul de protecţie al copiilor şi persoanelor adulte cu dizabilităţi, am constatat o serie de probleme majore în ceea ce priveşte asigurarea hranei beneficiarilor de asistenţă socială, respectiv nivelul alocației de hrană.

În conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului — Călăraşi, în subordinea sa funcţionează 8 centre rezidenţiale, din care 6 destinate protecţiei copilului şi 2 destinate protecţiei persoanelor adulte cu handicap, în număr total de 222 locuri copii şi 150 locuri adulţi.

Asigurarea alimentaţiei persoanelor instituţionalizate constituie o prioritate în sistemul de protecţie, motiv pentru care, nu se poate asigura un raport corect preţ ­calitate şi nu se pot satisface nevoile nutriţionale ale beneficiarilor, deoarece sumele alocate pentru hrană sunt mici şi au rămas nemodificate din anul 2014. Trebuie să fim conştienţi de creşterea exagerată a preţurilor din ultima perioadă, pe fondul situaţiei pandemice din ultimii ani.

Domnule ministru, aceste considerente ne determină să vă solicit sprijinul în vederea majorării cuantumului alocaţiei de hrană raportat la preţurile actuale, pentru respectarea demnităţii tuturor persoanelor aflate în nevoie din cadrul sistemului de asistenţă socială şi protecţie a copilului. În urma unei analize economice, se propune ca suma alocației de hrană fie stabilită la valoarea de 25 lei.

Cu stimă,

Senator PSD de Călărași,

Nicușor Cionoiu
 


There is no ads to display, Please add some