Incompatibilul Dumitrică este în continuare pe funcţie

Please enter banners and links.

De aproape trei luni de zile, primarul incompatibil al comunei Sohatu, Iulian Dumitrică, stă bine mersi pe funcţie fără ca Instituţia Prefectului Judeţului Călăraşi să-l întrebe de sănătate, deşi există prevederi clare în privinţa modului de acţiune.
Scriam în luna decembrie a anului trecut că iulian dumitrică este susceptibil de a fi incompatibil din cauză că în timp ce exercită mandatul de primar al comunei Sohatu este şi membru al Consiliului de Administraţie al SC Repacom Obor, lucru interzis de art. 87 din Legea 161/2003. La vremea respectivă, chiar şi secretarul comunei, Ionel Scrisu, declara pentru Express de Călăraşi, că va face raport Instituţiei Prefectului pentru eliberarea din funcţie a primarului Dumitrică. Chiar dacă secretarul nu prea stă bine cu “scrisu” la prefectură, primarul va putea fi eliberat din funcţie, în speţe similare instanţele pronunţându-se că nu este neapărat nevoie de raportul secretarului, iar faptul că nu constată o stare de fapt evidentă ar putea fi considerat un abuz în serviciu.
De altfel, primarul Dumitrică are atâtea bube în cap încât nici Filipescu nu prea îl mai are la inimă, aşa încât liberalii nu vor mai merge pe mâna lui la alegerile din 10 iunie, ci vor ieşi în faţă cu un alt candidat.
Vom face inventarul incompatibililor şi al celor aflaţi în conflict de interese pentru a-i solicita prefectului Emil Muşat să ia măsurile legale ce se impun.
 


There is no ads to display, Please add some