„Hăinuţe noi pentru prima zi de şcoală” – ediţia a II-a

Please enter banners and links.

Prima zi de şcoală re o semnificaţie deosebită pentru fiecare dintre noi. Ne aducem aminte, emoţionaţi, de căldura cu care ne întâmpinau profesorii şi învăţătorii noştri, de nerăbdarea cu care doream să ne revedem colegii de clasă sau de bucuria de a răsfoi noile manuale. Cea mai mare bucurie însă era aceea că mergeam la şcoală în hăinuţe noi. Aşa era la începutul fiecărui an şcolar. Acum însă, vremurile prin care trecem fac ca multe familii să nu-şi mai permită să-şi îmbrace copiii de şcoală cu hăinuţe noi. Am întâlnit copii premianţi la şcoală, olimpici chiar, dar care acasă nu au posibilităţi financiare. M-am gândit că este vremea să dăm o mână de ajutor şi familiilor care îşi câştigă existenţa cu demnitate, familiile care muncesc din greu pentru un colţ de pâine, dar nu au bani pentru a-şi sprijini copiii olimpici sau premianţi la şcoală. De aceea am iniţiat anul trecut campania „Hăinuţe noi pentru prima zi de şcoală!”, o campanie socială iniţiată de Express de Călăraşi şi Antena 1 Călăraşi. Anul trecut am îmbrăcat de şcoală 11 copii, iar satisfacţiile au fost pe măsura eforturilor noastre. Anul acesta am derulat a doua ediţie a campaniei noastre şi alţi 11 copii au beneficiat de sprijinul sponsorilor contactaţi de noi. Am găsit cazuri cutremurătoare, am ajutat copii care aveau nevoie de sprijin financiar pe care-l vor primi. Toţi copiii pe care i-am îmbrăcat de şcoală au poveştile lor de viaţă…Vă voi vorbi doar de două dintre ele….

5 copii din Vlad Ţepeş, rămaşi fără îmbrăcăminte, au primit hăinuţe noi

Familia Vasile din Vlad Ţepeş a trecut în această vară printr-o tragedie. Locuinţa lor a ars din cauza unui scurt-circuit la tabloul electric. Cei 5 copilaşi erau acasă, din fericire nici unul nu a păţit nimic. După stingerea incendiului, printre resturile rămase nu şi-au mai găsit decât diplomele primite la şcoală. N-au mai găsit nicio hăinuţă, aşa că au fost primii care au intrat în campania noastră. Nu vă pot descrie în cuvinte ce bucurie au trăit aceşti copii când pentru prima data au intrat într-un restaurant unde au mâncat pizza, un lucru care nouă ni se pare banal, dar pentru ei a fost o onoare. Nu vă pot explica ce bucurie au trăit când au intrat în magazinul Coket unde au putut să-şi aleagă hăinuţele pe care şi le-au dorit. Pentru Vasile, Anna Maria, Gabriel, Mihail şi Andrei ce bucurie a fost când au mers la şcoală în hăinuţe noi. Părinţii lor, oameni simpli, sunt acum îngrijoraţi că vine iarna şi nu au unde locui. De la tragedie, copiii locuiesc la bunici, iar părinţii la alte rude. De aceea, se gândesc să-şi refacă locuinţa, iar ajutorul nostru, al tuturor, este de folos pentru această familie. Noi am dat startul…Le+am cumpărat hăinuţe şi, cu ajutorul lui Vasile Iliuţă, le-am oferit ghiozdane şi rechizite pentru şcoală. N-am făcut doar atât…doi oameni de afaceri, Dan Dragnea şi Nicu Pârlogeanu, au donat câte 500 de lei fiecare pentru refacerea construcţiei devastate de incendiu.

Georgiana – un copil premiant şi o mică gospodină a primit ajutor

În continuare am să vă spun o altă poveste…Pe ce a Georgianei şi a lui Marian…doi copii superbi, cuminţi, care învaţă foarte bine, dar cu multe probleme acasă. Părăsiţi de mici de mamă şi crescuţi de tată, copiii au simţit dintotdeauna lipsa unei figuri materne lângă ei. Alături de bunica în vârsta de 86 de ani, aceşti minunaţi copii încearcă să păşească în viaţă corect, chiar dacă drumul spre dorinţele lor e presărat cu multe greutăţi. De acum însă, greutăţile se vor risipi datorită unui om cu un mare suflet…Maria Dragomir care s-a ataşat sufleteşte de aceşti îngeri care o consideră mama lor. Maria Dragomir îşi va dona indemnizaţia de consilier judeţean – cei 800 de lei pe care-i primeşte lunar- Georgianei Savu pentru ca acesteia să nu-i lipsească nimic. Doamna Dragomir ţine legătura cu familia, iar în prima zi de şcoală cei doi fraţi au avut o surpriză, chiar dacă ei ştiau că vor fi însoţiţi la şcoală de preotul Paul Anastase. Ei bine, la şcoală au fost duşi de Express de Călăraşi, iar în poarta şcolii au fost aşteptaţi de Maria Dragomir. Copiii au avut parte de o surpriză fantastică…Era imposibil să nu-ţi umezeşti ochii cu o lacrimă !
Georgiana este cea mai bună elevă din clasa sa, iar într-un clasament al şcolii nr. 8 se află pe locul 4 ca rezultate obţinute la învăţătură. Dar nu este bună numai la şcoală, ci şi la organizarea gospodăriei…Ştie să învârtă sarmale, spală şi găteşte, mai ceva ca un om mare…Un copil care nu are copilărie, maturizat mult prea devreme care are nevoie de sprijin. Noi am făcut un pas, mic sau mare, rămâne de văzut. Şi alţii pot face asemenea gesturi pentru că pe lumea asta doar faptele bune contează şi, cum îmi spunea preotul Paul Anastase, doar pentru ele suntem judecaţi în ceruri….

Le mulţumesc, în numele celor 11 copiii ce au primit hăinuţe noi pentru prima zi de şcoală, următorilor: Daniel Ştefan Drăgulin – primarul municipiului Călăraşi, liberalului Iulian Dumitrescu, consilierului judeţean PNL, Liviu Tomoiagă, consilierului judeţean PPDD Maria Dragomir, deputatului Dan Motreanu, Dragoş Coman- preşedinte organizaţia judeţeană a PDL, Rareş şi Ruxandra Ionescu, consilierului local PNL, Camelia Croitoru, Ion Ştefan- vicepreşedinte al consiliului judeţean, oamenilor de afaceri: Petrică Mercan, Dan Dragnea, Nicu Pârlogeanu şi Vasile Iliuţă. 


There is no ads to display, Please add some