“Fostul primar al comunei Crivăţ din judeţul Călăraşi, vizat de anchete penale”

Please enter banners and links.

Declaraţie politică Dumitru Coarnă

  • “Acuzaţii grave lansate de subalterni privind fapte de corupţie ale primarului. Prejudiciu în cuantum de 300.000 de lei nerecuperat. Contracte «cu dedicaţie» pe bani publici!"

“Au fost acţiuni fără precedent în Primăria Comunei Crivăţ din judeţul Călăraşi, când comanda instituţiei a fost preluată, în perioada 2012-2020, de primarul Ion Robu. Se vorbeşte despre presiuni constante privind forţarea prevederilor legale şi cercetări penale finalizate suspect cu soluţii de clasare.

Pe lângă aceste acuzaţii, există informaţii cu privire la faptul că primarul în cauză şi-a favorizat apropiaţii, oameni fideli lui. După acest model, între autoritatea contractantă – Primăria Comunei Crivăţ, reprezentată de primarul Ion Robu, în calitate de achizitor, şi o societate comercială a fost încheiat un contract având ca obiect – Doamne ajută! – executarea de lucrări de pietruire drumuri în comuna Crivăţ din judeţul Călăraşi.

Preţul contractului a fost stabilit la suma de 100.000 de lei, iar lucrările trebuiau finalizate până la data de 31 decembrie 2013. Deşi preţul a fost plătit de către achizitor, conform facturilor emise de acesta, lucrările nu au fost efectuate nici până astăzi, 23 iunie 2021. Primăria Comunei Crivăţ a efectuat plata lucrărilor ce făceau obiectul contractului fără ca executantul să presteze lucrările la care s-a obligat.

Aceste date au ajuns şi la DNA, a fost formulat un dosar penal – dosarul nr. 748/P/2017 – dosar penal care a fost plimbat între Parchete, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Sigur că, conform procedurii, au fost audiaţi şi câţiva conducători auto care figurau ca efectuând transport pe avizele de expediţie în cauză. Sigur că, din verificări, a fost constatat că aceste avize erau semnate în fals. Nici nu se putea altfel, din moment ce consilierul personal al primarului era specialist al falsului, fiind angajat în primărie cu o diplomă de liceu falsificată.

Reclamaţia la DNA a fost făcută chiar de secretarul primăriei, dar dosarul a fost blocat de anchetă, prin şeful Poliţiei Judeţene din acel moment şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi.

La un moment dat – am privit soluţia de clasare pentru mai multe infracţiuni de fals, uz de fals, abuz în serviciu, factură achitată, lucrare neefectuată. Dosarul a fost clasat pe o soluţie extrem de ciudată, de către procurorul Drumcea, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi. O soluţie de clasare care nu a fost comunicată şi părţii vătămate, pentru a avea posibilitatea legală să atace şi să repoziţioneze dosarul în penal.

Astfel, achizitorul – Primăria Comunei Crivăţ, prin primarul Ion Robu – a procedat în mod ilegal la plata acestor facturi. Era vorba de 800 de tone de piatră – 800 de tone de piatră – piatră care nu a ajuns nici până astăzi în comuna Crivăţ, pentru a fi folosită la amenajarea drumurilor despre care vorbeam.

Dacă tot am mers în această zonă, în 2020 domnul primar mai face un contract – eram în campanie electorală. Era vorba despre lucrări privind împrejmuirea unui cimitir din localitate, în valoare de 300.000 de lei. În realitate, acele lucrări valorau în jur de 100.000 de lei.

Prin achitarea celor două contracte, în condiţiile neexecutării lor şi a supraevaluării lucrărilor, a fost creat un prejudiciu în cuantum de 300.000 de lei.

O să concluzionez.

Rezumat – primar corupt, lucrări "cu dedicaţie" pe bani publici! Recompensă – clasare pentru infracţiunile comise!

Sigur, cu aşa procurori, rentează să fii primar în comuna Crivăţ!

Fac precizarea că eu am formulat denunţuri penale în cauză şi aştept cu mult interes rezultatul verificărilor”.

 


There is no ads to display, Please add some