Finanțare de la Comitetul interministerial pentru Centenar, a două proiecte ale Primăriei Municipiului Călărași

Please enter banners and links.

Comitetul interministerial pentru Centenar a aprobat, în ședința din 6 iulie 2018, două proiecte depuse spre finanțare de către Primăria Municipiului Călărași. Este vorba de proiectul cu titlul ”Municipiul Călărași sărbătorește Centenarul Marii Uniri”, pentru care suma solicitată a fost de 150.000 de lei, și de proiectul ”Eroi călărășeni la Centenar”, pentru care suma solicitată a fost de 148.528 de lei.

Primul proiect, ”Municipiul Călărași sărbătorește Centenarul Marii Uniri”, își propune organizarea și desfășurarea unei manifestări cultural-artistice de anvergură în ziua de 1 Decembrie, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Manifestările vor fi structurate în două etape ale zilei de 1 Decembrie 2018. Etapa de dimineață se va constitui în componenta oficială pentru programul solemn reprezentat de ceremonialul militar și religios, dar și de un program artistic de interpretări de poezii și cântece patriotice adecvate evenimentului ce va fi susținut de elevi din municipiul Călărași. A doua etapă se va desfășura în seara zilei de 1 Decembrie, când călărășenii vor putea participa la un eveniment cultural artistic cu specific național.

Al doilea proiect pentru care a fost obținută finanțare, ”Eroi călărășeni la Centenar”, se referă la organizarea unei expoziții de fotografie cu imagini ale monumentelor comemorative de război dedicate eroilor morți în Primul Război Mondial, la realizarea unui album cu imagini ale monumentelor comemorative de război și a unei plachete cu eroi călărășeni. În vederea realizării expoziției, vor fi inventariate monumentele eroilor din județul Călărași, vor fi fotografiate și descrise. Activitatea va fi coordonată de Primăria Municipiului Călărași, prin experții Muzeului Municipal Călărași și se va desfășura în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, prin experții Muzeului Dunării de Jos, și Primăria Municipiului Oltenița, prin experți ai Muzeului Civilizației Gumelnița. Expoziția fotografică va fi deschisă în localități înfrățite cu municipiul Călărași, și anume Silistra și Razgrad din Bulgaria și orașul Călărași din Republica Moldova.


There is no ads to display, Please add some