Expoziție de sculptură Dagaro-Restituiri de către Muzeul Municipal Călărași

Please enter banners and links.

Untitled-1 copy_resizeÎn perioada februarie – martie, Muzeul Municipal Călărași va găzdui expoziția de sculptură Dagaro – Restituiri. Dagaro este numele de artist al autorului lucrărilor – David Buzgar, un român născut la Sibiu, educat la Timișoara, emigrat în lumea largă și stabilit în Baleare. Lucrările prezente la Călărași prin bunăvoința autorului și a organizatorului pentru România – Direcția Județeană pentru Cultură Prahova, au mai fost expuse începând cu anul 2013 la Castelul Pelișor și la Muzeul Satului din București. Expoziția conține un număr de 66 de lucrări din care 65 realizate din metal și piatră și una din lemn. Criticul de artă Pavel Șușară îi definește cel mai bine munca de creație ,, Asamblajele metalice de o ingeniozitate excepțională, juxtapuneri și suduri de fire metalice, asemenea tehnicii misterioase a damaschinării, creează volume și suprafețe de o expresivitate unică, pe care nicio altă tehnică tradițională nu o poate oferi, iar colajul de materiale, asocierea unor substanțe și a unor esențe diferite extind și resemnifică simbolic limbajul artistic,,. Călărășenii sunt așteptați să viziteze expoziția și eventual să și cumpere, deoarece lucrările sunt de vânzare.

Mai facem precizarea că, de la deschiderea muzeului și a expoziției de bază din 19 septembrie până la 31 decembrie, au fost organizate 3 expoziții temporare  – Donații, Artgeografica, Sărbătoare la muzeu, acestea fiind vizitate de un număr de 1.431 de persoane. În același interval a fost organizat și  un concurs de creație  – O, brad … Frumos! care s-a bucurat de participarea a 27 de expozanți și a unui număr de 647 de votanți prezenți în expoziția de Pomi de Crăciun. În perioada sărbătorilor de iarnă Primăria Municipiului Călărași și-a primit colindătorii în spațiul special amenajat al Muzeului Municipal, numărul acestora împreună cu însoțitorii ridicându-se la aproximativ 1.300 de persoane.

”Numărul donatorilor a depășit cifra de 100, iar cel al obiectelor donate, monede, acte, fotografii, piese de mobilier, cărți etc, a depășit cifra de 5.000, lucru care ne bucură având în vedere vremurile în care trăim. Cele de mai sus reprezintă mai mult decât o statistică, dacă ne gândim la faptul că acești oameni au ales să vină în centru pentru a vizita sau a participa la aceste acțiuni, reprezintă o certitudine a faptului că acțiunea de înființare a Muzeului Municipal este un lucru necesar, un lucru dorit de cetățeni și de administrația locală deopotrivă” – coordonator Muzeu Municipal Călărași, Florin Rădulescu.


There is no ads to display, Please add some

About The Author