Eveniment de promovare a Programului de Cooperare Transfrontalieră România Bulgaria 2007-2013 la BRCT Călărași

Please enter banners and links.

080414Dunarea_541Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria (BRCT Călărași) care asigură Secretariatul Tehnic Comun și Controlul de Prim Nivel pentru partenerii români în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, a organizat astăzi, 8 aprilie 2014, la sediul din Călărași un eveniment în cadrul căruia a fost prezentat stadiul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 și au fost expuse ideile și contextul proiectului ”The Wanted Danube – Dunărea Dorită”, inițiat de membrii organizației “The Danube Networkers” și Institutul ILEU din Ulm, Germania, în noiembrie 2013.

080414Dunarea_307Domnul Bogdan MUȘAT, Șeful Secretariatului Tehnic Comun a prezentat stadiul actualului Program de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 și aspecte despre pregătirea viitorului Program de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020. Doamna Nicoleta MINCU, Director Executiv al BRCT Călărași, a felicitat implicarea echipei Biroului la această inițiativă prin împletirea unor covorașe, care simbolizează sigla Programului, steagul României și al Bulgariei. Pe parcursul discuțiilor, au fost prezentate rezultate obținute în cadrul proiectelor finanțate prin vizionarea filmelor promoționale realizate de Autoritatea de Management.

Prin inițiativa „Dunărea Dorită” se urmărește apropierea locuitorilor de la Dunăre, consolidarea legăturilor dintre cetățenii statelor cu acces la Dunăre, indiferent de vârstă, etnie, educație și limbă, evidențiind faptul că deși culturile și limbile sunt diferite, acest lucru nu reprezintă o piedică, Dunărea constituind un veritabil liant economic și social. Cu ajutorul muncii comune a voluntarilor din ţările de la Dunăre, va rezulta la sfârşitul proiectului un şnur croşetat din lână, de lungimea Dunării, 2857 km. Acest şnur va fi privit drept simbol al spiritului civic din ţările de la Dunăre, cu scopul de a le uni şi transforma într-o singură comunitate dunăreană. Materialele împletite de voluntarii din țările participante la proiect (România, Bulgaria, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia) vor fi asamblate în ceea ce organizatorii denumesc ”Covorul din lână al Dunării”. Acesta va fi prezentat Europei în perioada 04.07.2014 -13.07.2014 în cadrul Festivalului Internațional al Dunării din Ulm, urmând ca mai apoi să fie separat şi licitat, iar sumele strânse să fie folosite pentru sprijinirea inițiativelor sociale, culturale și ecologice ale statelor din Sud-Estul Europei.

DSC_0073Invitați la acest eveniment au fost reprezentanții Bibliotecii Regionale din Silistra Parteniĭ Pavlovich și Ansamblul Dobrogea din Silistra, care au apreciat atât inițiativa cât și activitatea BRCT Călărași în realizarea cooperării dintre România și Bulgaria. Totodată, ansamblul a adus în fața celor prezenți un moment folcloric autentic din Bulgaria.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author