Emil Muşat a discutat problema feribotului cu guvernatorul Silistrei

Please enter banners and links.

Miercuri, 4 aprilie 2012, la sediul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, prefectul judeţului Călăraşi, Emil MUŞAT, s-a întâlnit cu Nikolay DIMOV, Guvernatorul districtului Silistra, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei noastre.
La întâlnire au participat şi Nicolae DRAGU, primarul Municipiului Călăraşi şi Liviu VÎRTEJANU, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.
Întâlnirea a avut ca scop dezbaterea unor probleme de interes comun ale celor două părţi, fiind abordate următoarele teme:
1. Repunerea în funcţiune a liniei de Ferry-boat Călăraşi – Silistra,
2. Construirea unui pod rutier peste Dunăre între Călăraşi şi Silistra,
3. Gestionarea comună a riscurilor de pe Dunăre.
În ceea ce priveşte funcţionarea ferry-boat-ului, partea română a solicitat operatorului bulgar analizarea posibilităţii devierii traficului greu dinspre Bulgaria către România prin Călăraşi, pe rute care să ocolească interiorul localităţii Silistra, respectându-se în acest fel indicatoarele de circulaţie amplasate în zonă şi permiţând eficientizarea liniei de transport.
Pentru rezolvarea problemelor interne privind repunerea în funcţiune a liniei de ferry-boat, Guvernatorul districtului Silistra urmează să semnaleze Guvernului Bulgar problemele existente în vederea adoptării măsurilor necesare repunerii în funcţiune a acesteia după 2 ani de nefuncţionare.
Referitor la construirea unui pod peste Dunăre între Silistra şi Călăraşi, partea bulgară a făcut precizarea că acesta este prevăzut în strategia de dezvoltare a Silistrei, precum şi în programul de guvernare al Guvernului Bulgar. De asemenea Ministerul Transporturilor din Bulgaria a demarat un proiect pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea stabilirii locaţiei/locaţiilor în care podul se poate construi.
Au fost discutate şi aspecte legate de gestionarea comună a riscurilor de pe Dunăre, riscurile avute în vedere la această întâlnire fiind: inundaţiile cauzate de creşterea nivelului Dunării, braconajul piscicol, poluarea, producerea unor accidente pe Dunăre, înmulţirea populaţiilor de ţânţari.
Pentru început s-a convenit asupra identificării unei modalităţi de comunicare în timp real a situaţiilor de urgenţă care apar pe Dunăre, atât către Prefectul judeţului Călăraşi cât şi către Guvernatorul districtului Silistra, pentru ca aceştia să aibă cunoştinţă simultan despre producerea unei situaţii de urgenţă, putându-se completa, la nevoie, în ceea ce priveşte modul şi mijloacele de acţiune. Ulterior urmează a se discuta despre posibilitatea înfiinţării unei structuri comune care să gestioneze situaţiile de urgenţă apărute pe Dunăre. În acest sens fiecare parte, atât Prefectul judeţului Călăraşi cât şi Guvernatorul districtului Silistra urmează a contacta structurile de specialitate din România respectiv Bulgaria.
Aceasta a fost prima întâlnire dintre Emil MUŞAT şi Nikolay DIMOV, o a doua întâlnire urmând a avea loc la invitaţia părţii bulgare în localitatea Silitra, la o dată ce va fi stabilită ulterior.
 


There is no ads to display, Please add some

About The Author