“ E încă situație de criză, dar noi vom încerca să facem diferența “

Please enter banners and links.

 

Virgiliu Diaconu, manager Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași

În această perioadă dificilă cum apreciați activitatea instituției ?

În perioada în cauză, instituția pe care o administrez s-a aflat sub lupa controlului Curții de Conturi. Totodată am făcut demersurile necesare pentru reautorizare I.S.U., realocarea contractelor de colaborare începând cu 15 mai 2020, igienizarea spațiilor, pregătirea sezonului de teatru și film 3D.

La ce ne putem aștepta în perioada următoare pe termen mediu și lung ?

 În perioada imediat următoare încheierii situației de urgență vom pregăti sălile de spectacol astfel încât să putem păstra distanța socială la proiecțiile de film și piesele de teatru – singurele pe care le vedem, deocamdată, posibile. Astfel, împreună cu specialiști de la DSP vom face reamenajarea sălilor, prin despărțirea scaunelor cu ecrane de plexiglas și vom limita numărul de persoane care pot participa la un spectacol la maxim 100. Este o situatie de criză, dar nu putem ignora nevoia călărășenilor de a lua contact ”pe viu” cu actul de cultură.

Despre ceva noutăți, inclusiv investiționale, ce ne puteți spune ?

Deocamdată situația investițiilor nu este prea roză. Banii existenți merg către spitale. E normal să fie așa. Să ieșim sănătoși din această pandemie și vom vorbi și de investiții. Ideea cu cinema 5 D, la sala Orizont, rămâne în picioare. În funcție de evoluția epidemiei, vom vedea ce spectacole vom putea aduce la Călărași și dacă vom mai putea organiza festivalurile Chitara Dunării și Zilele Județului.

Ce transmiteți călărășenilor iubitori de cultură în această perioadă ?

În primul rând le urez sănătate și le mulțumesc pentru responsabilitatea cu care au tratat situația. Vom continua stagiunea de teatru cu maxim 100 persoane în sală, deocamdată, iar prețurile vor fi modice. Valabil și pentru cinema 3D.

E încă situație de criză, dar noi vom încerca să facem diferența. Vom continua căutarea de talente călărășene. Lucrăm deja la perfecționarea repertoriului ansamblului Bărăganul. Nu stăm. Călărașiul va rămâne o bornă semnificativă a culturii pe harta țării.

 

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author