Dragu: Mai important era spitalul, decât cinema 3 D

Please enter banners and links.

– El mai spune că nu avem nevoie numai de film şi circ

Primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, consideră că municipiul Călăraşi nu are nevoie, în acest moment, de cinema 3 D, mai important fiind, în opinia sa, spitalul judeţean, care se află într-o stare critică. Dragu a acuzat conducerea Consiliului Judeţean Călăraşi, implicit pe preşedintele consiliului judeţean, Răducu Filipescu, şi pe vicepreşedintele acestuia, Daniel Drăgulin, că au distrus sala de spectacole a teatrului „Aurel Elefterescu” numai de dragul de a cheltui banii publici, în loc ca banii să fie investiţi în şcoli din municipiul Călăraşi sau chiar în străzi. Acesta a concluzionat că nu s-a făcut nimic în ultimii ani şi a dat exemplu feribotul care stă, nu merge şi este mâncat de rugină, în timp ce aşteptăm la bac pentru a trece Dunărea zeci de ore.
În opinia primarului Dragu „totul este comisionul, pregătirea fraudării alegerilor, cumpărarea de voturi. Eu ştiu ce fac. Ei au câştigat alegerile cu şpagă. Nu mi-e teamă să o spun. Nu se poate aşa. Numai interesele de partid şi de grup”.

Prea puţini bani vin către comunitatea locală

Primarul municipiului a reclamat şi faptul că din bugetul judeţului foarte puţini bani se întorc către comunitate. Acesta a spus că municipiul Călăraşi contribuie cu 15% la bugetul judeţului, însă consiliul judeţean nu mai returnează banii spre municipalitate. În ultimii ani, toate alocările de fonduri de la consiliul judeţean pentru confinanţarea unor proiecte locale s-au alocat numai primăriilor PNL, în timp ce celealte primării, unde edilii au alte culori politice decât cea galben-albastră, nu au văzut niciun leuţ de la consiliul judeţean. Răducu Filipescu şi Daniel Drăgulin nu au alocat bani Primăriei Municipiului Călăraşi decât pentru Sala Polivalentă , unde însuşi Drăgulin avea un interes direct – acela ca echipa CS Triumf să poată evolua în sala nouă. În rest, alţi bani nu s-au mai acordat. În schimb, consiliul judeţean a fost mărinimos cu primăria Modelu – o comună liberală, nu o reşedinţă de judeţ, unde a pompat bani în patru ani că fiecare stradă ar fi trebuit să fie asfaltată până acum, nu doar pietruită. O altă localitate este Dorobanţu, unde primarul pesedist a primit bani pentru alimentarea cu apă. Exemplele ar putea continua pentru a vă arăta cât de interesat este Răducu Filipescu de localităţile judeţului. A împărţit banii doar pentru primăriile PNL şi a fost preşedinte de consiliu judeţean doar pentru aceste localităţi, nu şi pentru călărăşenii din localităţile cu primari PDL, PNŢCD sau UNPR.
Poate că nu deloc întâmplător şi primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, spune că „nu mai avem nevoie de ei. Au lucrat în defavoarea cetăţenilor. Nu avem nevoie numai de film şi circ la Călăraşi!” Şi asta aşa este.
 


There is no ads to display, Please add some