Deputat Bîrcă: ” Județul Călărași merită o soartă mai bună! “

Please enter banners and links.

17.02.2022

Titlul prezentei declarații subliniază dorința sinceră de mai bine a unui om al locului care a cunoscut și cunoaște necesarul de dezvoltare al unui județ cu mare potențial și perspective certe pentru locuitorii județului Călărași.

Un prim pas a fost făcut în urmă cu câteva zile prin semnarea protocolului de colaborare pentru proiectul drumului expres Trans-Regio Galați-Brăila-Slobozia-Drajna-Chiciu- A2.

Județul Călărași, prin Consiliul Județean este membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de transport de interes strategic, în zona de Est și Sud, alături de județele: Galați, Brăila și Ialomița. Prin acesta a fost realizat și parteneriatul cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Este o investiție a celor 4 județe de 300 mil. Euro. Lungimea drumului va fi de 104 km.

Pentru realizarea acestui obiectiv este încurajatoare declarația domnului ministru Sorin Grindeanu: "Bani avem, vă rog luați-ne banii!"

Preocuparea autorităților pentru realizarea de investiții pentru asfalt, apă, canalizare și gaze s-a regăsit și în dialogul desfășurat recent cu cei 55 de primari ai județului Călărași și reprezentantul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, referitor la proiectele depuse în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Alte obiective aflate în curs de analiză se referă la:

  • intensificarea acțiunilor de protecție și de conservare a naturii inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare;
  • amenajarea terenurilor slab utilizate sau abandonate și împădurirea, zonelor expuse la alunecări de teren.

Se caută soluții deoarece efortul financiar al autorităților este cu atât mai dificil cu cât bugetul alocat pentru anul 2022 în valoare de 29 203 mii lei este mai mic cu 4 039 mii lei decât în anul trecut, în condițiile în care în acest an se vor înregistra creșteri ca efect al scumpirii nejustificate a energiei.

Stă în puterea noastră realizarea acestor obiective, convinși fiind că Județul Călărași merită o soartă mai bună!

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author