Deputat Bîrcă : Guvernarea de dreapta dorește distrugerea județului Călărași?

Please enter banners and links.

Prezenta declarație este un manifest de susținere a demersurilor autorităților locale: Consiliu județean, primari și locuitori – determinat de ignorarea problemelor financiare cu care se confruntă județul Călărași.

Nu putem rămâne indiferenți la faptul că un județ cu oameni gospodari, autorități eficiente și programe de dezvoltare în curs de derulare beneficiază de fonduri mici sau deloc din programele guvernamentale.

Singura explicație ar fi coloratura! Județul Călărași nu este galben!!!

Aspectele pozitive realizate acolo unde politica liberală nu intervine sunt relevante.

Criza COVID este corect gestionată. Municipiul Călăraşi are cea mai mare rată de vaccinare din judeţ, conform datelor transmise de CNCAV. Astfel, municipiul Călăraşi are o rată de vaccinare de 32,74%, urmat de Olteniţa cu 29,34%. Instituţia Prefectului a anunţat că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 la nivelul judeţului Călăraşi în ultimele 14 zile era de 4,66 la 1000 de locuitori.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi atrage tot mai mulţi medici. O doamnă doctor, specialist în Medicină Internă, a ales să profeseze în judet. Aceasta este cel de-al 22-lea cadru medical care a venit să lucreze în Călăraşi.

"E pandemie. Şi totuşi proiectele noastre merg mai departe. Cel mai amplu proiect pe care noi l-am pornit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi este cel prin care ne-am propus să creştem numărul de medici, pentru a putea livra un act medical de calitate pentru cetăţeni.” Sunt  afirmațiile îmbucurătoare ale managerului spitalului, Bogdan Mihai.

Referitor la lucrările de amenajare, reablitare și dezvoltare locală, realizările la nivelul municipiului reședință de județ sunt notabile.

Se află în consultare publică: strategiile de dezvoltare: PLAN DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ 2021-2027 și  STRATEGIA SMART CITY 2021-2027 pentru municipiul Călăraşi şi Zona Urbană Funcţională Călăraşi.

Prin acestea, Primăria Municipiului Călărași a ales o soluție inteligentă de digitalizare a serviciilor instituției prin aplicații integrate de gestionare a relației dintre primărie și contribuabil.

Cetățenii din Municipiul Călărași își pot plăţi on-line taxele si impozitele, pot solicita şi consulta documente sau pot face programări la administrația locală și la subordonate.

Cu toate acestea, repartiția bugetară din fonduri guvernamentale este dirijată numai către primăriile PNL. Astfel, din bugetul necesar de 21.000 lei din Fondul de Rezervă al Guvernului a fost acordat numai 2.441 lei.

Sunt numai câteva exemple asupra cărora locuitorii din Călărași așteaptă soluții competente.

Nutresc speranța că guvernanții desemnați vor ține cont de spiritul gospodăresc al celor din Călărași și vor aloca fondurile necesare.


There is no ads to display, Please add some