DECLARAŢIE POLITICĂ Deputat Bîrcă – Promisiuni îndeplinite!

Please enter banners and links.

08.03.2022

Titlul prezentei declarații face referire la promisiunile făcute cu puțin timp în urmă. Atunci ne confruntam cu îngrijorările fermierilor față de lipsa de sprijin în alocarea fondurilor necesare sectoarelor vegetal și zootehnic. Cu ocazia dialogului am promis demersuri pentru soluționarea solicitării.

Astăzi suntem în măsura de a da vești bune pentru fermieri! În ședinţa Guvernului din 2 martie 2022, a fost adoptată Hotărârea prin care se aprobă plafoanele alocate Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic.

Pentru sectorul vegetal s-a prevăzut o alocare bugetară dublă faţă de anul trecut, peste 88 de milioane de euro, iar pentru zootehnie bugetul alocat este de 135 milioane de euro, o creştere de peste 6 ori faţă de anul trecut.

Astfel, circa 225 de milioane de euro vor ajunge la peste 810.000 de fermieri care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru accesarea ANT.

A fost majorat atât cuantumul sprijinului acordat fiecărui fermier, cât și bugetul destinat acestor măsuri. A fost aprobat și Ajutorul de minimis pentru programul de susținere a crescătorilor de suine pentru reproducție din rasele autohtone.

Ce frumos sună veștile bune!

Și pentru că astăzi este 8 Martie, doresc tuturor doamnelor și domnișoarelor renașterea speranței de care avem atât de multă nevoie, împreună cu cele mai calde urări de pace, sănătate și fericire!


There is no ads to display, Please add some

About The Author