DECLARAŢIE POLITICĂ Constantin Bîrcă : 1 Martie, trist!

Please enter banners and links.

Titlul prezentei declarații are rolul de a sublinia tristețea care a umbrit sărbătoarea atât de dorită a Mărțișorului.

Acest eveniment deosebit, de un simbolism aparte vestește o primăvară cu semne certe de îngrijorare ce îndepărtează comunitățile tradițional românești de un obicei păstrat peste veacuri.

Atacul la adresa Ucrainei comis de Federația Rusă este un act reprobabil condamnat de întreaga comunitate internațională.

Nu aș fi crezut vreodată că există posibilitatea de a auzi bombardamente la 300 km distanță, soldați morți la datorie, populație civilă rănită, case distruse, persoane silite să-și părăsească locuințele și să plece în pribegie.

Această luptă absurdă și nejustificată prin încălcarea principiilor de drept internațional reprezintă un risc major pentru pacea de pe continentul nostru și un precedent periculos pentru comunitatea internațională.

M-au impresionat în mod deosebit gesturile de solidaritate ale cetățenilor români, ong-uri și autorități locale cu locuitorii din statul vecin, emigrați în România. Îmi exprim aprecierea și le adresez sincere mulțumiri.

În prag de primăvară, doresc concetățenilor noștri sănătate și pace pentru îndeplinirea principiilor Partidului Social Democrat de susținere a construirii unei societăți echitabile și de consolidare a dimensiunii sociale a acesteia, prin politici adecvate, care să reglementeze în mod eficient justiția socială, mobilitatea socială, reducerea sărăciei și a inegalității veniturilor.

 

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author