Daniel Ștefan Drăgulin și-a exprimat, în numele comunității călărășene, compasiunea față de victimele și supraviețuitorii trenurilor morții din 1941.

Please enter banners and links.

Memoria și recunoștința, cele două mari valori ale emoționantului eveniment comemorativ organizat, astăzi, de Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, la Călărași!

Victimele primului ”tren al morții” ajuns la Călărași din Iași (cu evrei deportați după Pogromul din 29 iunie 1941), în 6 iulie 1941, au fost aduse în memorie, joi, 26 septembrie, prin dezvelirea a unor plăci comemorative, la Gara Călărași Sud, dar și în Cimitirul evreiesc din municipiul Călărași (situat pe strada Oborului).

Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, prin președinte dr. Aurel Vainer, a fost organizatorul acestui eveniment emoționant, la care au luat parte Excelența Sa David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România, Prim Rabinul Rafael Shaffer, care a oficiat, alături de cantautorul Emanuel Pusztai, ceremonii religioase, dar și Iancu Țucărman, unul dintre supraviețuitorii trenurilor morții.

Primarul Daniel Ștefan Drăgulin și-a exprimat, în numele comunității călărășene, în alocuțiunea avută, compasiunea față de victimele și supraviețuitorii trenurilor morții din 1941.8


There is no ads to display, Please add some

About The Author