Cu gândul deja la faza naţională, pentru revanşa cu I.S.U. Bacău

Please enter banners and links.

Sportivii lotului I.S.U. Călăraşi participă la faza zonală a concursurilor profesionale ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă, care se va desfăşura în judeţul Constanţa.

 

În perioada 31 iulie – 02 august 2013, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa organizează faza zonală a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, la această etapă fiind invitate să participe loturile sportive ale judeţelor: Ialomiţa, Tulcea, Călăraşi şi Constanţa.

Pompierii militari din Călăraşi au avut pregătirea, ambiţia şi tăria de caracter de a câştiga de 6 ori până acum prestigiosul trofeu, lucru ce poate fi considerat oricând drept o carte de vizită a unei unităţi cu rezultate deosebite şi pregătire profesională de invidiat.

În anul 2000 pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi au urcat pentru prima oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în 2006, 2007, 2008, 2009 şi 2011 au fost tot acolo, s-au învăţat cu gustul victoriei şi au învins mereu, dar pentru asta au muncit mult, pregătirea continuă, spiritul de echipă şi disciplina fiind atributele acestor pompieri  performeri.

Anul trecut, în 2012,  faza finală a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a fost susţinutăla Călăraşi, iar lotul nostru a obţinut un onorant loc II, la doar câteva sutimi de secundă de lotul I.S.U. Bacău.

Cele 4 probe de „foc”, care compun competiţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă sunt: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe100 metri”, „Ştafeta 4 x100 metri” şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”, fiecare dintre acestea presupunând multă pricepere, antrenament, viteză de reacţie şi nu în ultimul rând multă îndemânare.


There is no ads to display, Please add some