Consiliul județean, superior, prin hotărâre a instanței, la Ecoaqua – jurnaliștii, dezinformați pe față, la primărie

Please enter banners and links.

Decebal Mihalache

Cearta pe conducerea societății Ecoaqua continua între primărie și consiliul județean, inclusiv în instanță, iar acum observăm că o parte “uită” sau nu vrea să spună adevărul. Convocați la o conferință de presă în primărie, jurnaliștii au fost dezinformați, sistematic, cu bună știință, de cei ce susțin interesele primăriei în Ecoaqua, inclusiv primarul Drăgulin.

Respectivii au susținut sus și tare că reprezentanții doriți de ei ar trebui să dețină conducerea, întrucât Tribunalul Călărași a suspendat decizia AGA Ecoaqua prin care revocă consiliul de administrație și pe directorul Neagu Cezar. Această idee a fost repetată de atât de multe ori încât chiar credeai că reprezintă adevărul absolut.  Constantin Neacșu, cel care se crede director și care nu a fost lăsat în birou, spunea atât de apăsat că până la urmă tot va ajunge pe fotoliul dorit. Adevărul este că cele susținute acolo sunt dezinformări crase, de care respectivii aveau cunoștință. Sentința Tribunalului Călărași a fost anulată definitiv de Curtea de Apel București. Cei prezenți știau asta, dar nu au pomenit nimic. Contactat telefonic pentru lămuriri președintele AGA, din partea consiliului județean, Eduard Grama doar a întrebat retoric : “ Dar de Hotărârea Curții de apel București, prin care se anulează suspendarea, nu au zis nimic ? “. Uite că nu au zis, deși știau. Pe 27 iulie 2020 Curtea de Apel emite Hotarârea 987/2020 prin care anulează Sentința Civilă a Tribunalului Călărași ce a fost atacată cu apel de Ecoaqua în contradictoriu cu Municipiul Călărași, prin primar. Cităm:” Admite apelul. Anulează sentinţa civilă atacată. În rejudecare : admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei (n.r. a municipiului Călărași). Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Restituie apelantei-pârâte cauţiunea achitată în cuantum de 1000 lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 27.07.2020”. Prin urmare, sentința civilă este anulată și lucrurile revin la cele precedente, deci consiliul județean cu aliații săi dețin controlul în Ecoaqua. Asta a fost și ideea mai veche expusă de Eduard Grama, care spune că ei dețin majoritatea, deci ei decid. Spuneam că respectivii de la primărie știau de acest lucru. Da, pentru că în urmă cu câteva zile primarul Drăgulin a convocat o ședință de consiliu local în care a cerut înlocuirea municipiului Călărași în procesele cu Ecoaqua de către consiliul local. Hotărărea nu a trecut dar în data de 03.08.2020 a fost adoptată. Asta trebuia făcut de prima data întrucât în acționariatul Ecoaqua este Consiliul Local Călărași, nu municipiul Călărași. “Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei”, spune Curtea. Deci, se știa de pierderea procesului de la Curte. Pe rolul acestei instanțe se mai află încă două procese cu aceleași părți, și prin prisma acestei motivări, municipiul Călărași le va pierde. Se mai ridică și problema pierderii majorității de către consiliul județean la Ecoaqua odată cu trecerea primarului din Lehliu-gară, Iulian Iacomi, la PNL. Ei, bine, nu va pierde majoritatea, Lehliu având doar 2% din acțiuni.

La final, doar atât : nu vrem dezinformări crase, mai ales că suntem în pre-campanie electorală și vin niște alegeri! Oamenii vor adevărul, nu scandaluri pentru a pune mâna pe proiectul Ecoaqua de 260 milioane de euro.


There is no ads to display, Please add some