Comunicat de presă privind încheierea perioadei de izolare la locul de muncă

Please enter banners and links.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași informează că, începând cu data de 6 iulie, s-a încheiat perioada de izolare la locul de muncă, la Complexul de Servicii Comunitare Oltenița, precum și la CIA Ciocănești. Decizia a fost luată, în urmă cu 3 săptămâni, împreună cu specialiștii D.S.P. Călărași, ca urmare a înregistrării a 17 cazuri de COVID-19 (3 la personalul angajat și 14 în rândul copiilor, la CSC Oltenița și unul, la CIA Ciocănești).

În prezent, atât personalul, cât și copiii sunt externați, se simt bine și continuă menținerea sub supraveghere a beneficiarilor și angajaților, la nivelul fiecărui centru aflat în subordinea D.G.A.S.P.C. Călărași, prin testarea periodică a acestora, precum și prin triajul zilnic. Cu sprijinul și implicarea directă a președintelui Consiliului Județean, Vasile Iliuță, au fost dispuse alocările financiare atât de necesare în această perioadă, pentru asigurarea imediată a echipamentelor de protecție și a produselor dezinfectante, în toate cele 9 centre ale D.G.A.S.P.C., mai ales că aceste cheltuieli nu au putut fi prevăzute în bugetul inițial al instituției.

În mod special, conducerea instituției, prin directorul-executiv, Gheorghe Drăgănică, le transmite cele mai calde mulțumiri și aprecieri personalului (testat negativ), care a s-a aflat în prima linie, în spital, timp de 25 de zile, alături de copiii noștri, cu deficiențe psihice severe, care au avut nevoie, pe toată perioada internării, de îngrijire, îndrumare, să fie hrăniți, ajutați în efectuarea igienei, dar și pentru a avea asigurat un cadru familial lor, prin prezența acestora.  

În continuare, situația va fi ținută sub control, în rândul salariaților și beneficiarilor, atât prin testarea periodică, la 14 zile, cât și prin asigurarea materialelor sanitare și echipamentelor de protecție, ca măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, în centrele rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.


There is no ads to display, Please add some

About The Author