Comunicat de presă – Laurențiu Belușică, director medical – Spitalul Judetean Calarasi

Please enter banners and links.

belusicaAvând în vedere informațiile vehiculate în presă referitoare la plata informală oferită pentru operația de extirpare a unei tumori, din data de 17 august 2016, de la Spitalul Județean Călărași și având în vedere faptul că numele meu a fost asociat cu această situație despre care am aflat din presă, prin știrea din data de 24 august 2016, intitulată „Bătrana obligata sa dea spagă pentru operatie, la spitalul din Călărasi. Chirurgul a recunoscut ca a luat banii„ difuzată de postul Romania Tv (autor: Iulian Tudor) la ora 10:30 si ulterior in cadrul programelor de stiri, doresc să transmit public următoarele:

  1. Nu am discutat sub nicio formă niciodată problema unei plăți informale cu membrii echipei operatorii împreună cu care am intervenit chirurgical în cazul pacientei în vârstă de 56 de ani (nu batrana asa cum in mod eronat s-a prezentat tendențios în știre), operată în data de 17 august 2016, la spitalul nostru. Nu am știut nicio clipă despre discuții anterioare sau ulterioare legate de plăți informale.
  2. Nu am solicitat și nu am primit niciun fel de plată informală nici de la pacienta menționată în știrea Romania Tv. și nici de la rudele acesteia;
  3. Doresc să precizez că în prezent, pacienta se simte foarte bine incadrându-se în parametrii obișnuiți în cazul unei intervenții chirugicale de o asemenea amploare.

Așadar, cazul a fost apreciat corect ca fiind dificil, inainte de operație, astfel încât echipa operatorie mi-a cerut sprijinul pe bună dreptate, pentru a-i ajuta în această operație.

Mai menționez că extirparea unei tumori de 4 kg la Spitalul Judetean din Călărași nu este o operație frecventă, în mod special această pacientă având dificultăți majore. Întreaga echipă a dat dovadă de profesionalism și competență anestezico-chirurgicală, prin urmare operația a decurs în condiții de maximă siguranță pentru pacientă. Ca medic, mi-am făcut datoria de a ajuta un coleg aflat în fața unei intervenții cu grad ridicat de dificultate si fata de un pacient.

  1. Succesul acestei operații a fost anunțat pe pagina mea personală de Facebook tocmai pentru că era un caz greu nu pentru mine ci pentru Spitalul Județean din Calarasi.
  2. Așa cum am putut observa urmărind reportajul Romania TV. nici rudele pacientei și nici medicul Gașpar nu au discutat cu mine despre plăți informale. Este evident că medicul Gașpar nu ar fi vorbit cu mine niciodată despre acest subiect (plati informale) cu atât mai mult cu cât el nu a facut niciodată acest lucru de la data venirii mele in spital. Prin urmare consider că expresia reporterului „cu care urma să împartă banii” referindu-se la mine, afectează grav imaginea mea motiv pentru care imi rezerv dreptul de a acționa în instanță autorii acestei știri plină de insinuări neadevărate la adresa mea, daca voi considera de cuviinta sa fac acest lucru.
  3. Precizez ca in calitate de director medical voi iniția o anchetă internă în acest sens ale cărei rezultate le voi face publice.
  4. Opinez că știrea în care este implicat numele meu si felul in care s-a facut vorbire despre mine in aceasta stire are caracter tendențios urmărindu-se  in mod evident discreditarea mea și a eforturilor pe care Spitalul Judetean din Călărași le depune pentru a „reanima” sănătatea călărășenilor. De asemenea, ponderea acordata in stire directorului medical, spitalului si consiliului judetean depaseste ca timp si intensitate in mod negativ ponderea acordata medicului Gaspar care aparent ar fi recunoscut, cel putin teoretic, o anumita plata informala. Consider că prin atragerea mea în această știre se încearcă inclusiv discreditarea Consiliului Județean Călărași;

Menționez că întreaga noastră activitate este axată pe implementarea unor protocoale a căror aplicare impiedică în mod firesc primirea de plăți informale de către personalul medical.

Director Medical – Spitalul Judetean Calarasi
E-mail: laurentiu.belusica@esanatate-calarasi.ro
Telefon: 0729.985.338


There is no ads to display, Please add some