Cionoiu : „În România trebuie să se aplice „modelul polonez” în ceea ce privește exporturile de cereale din Ucraina către UE!”

Please enter banners and links.

15.04.2023

„Astfel PSD solicită Ministerului Afacerilor Externe să inițieze discuții diplomatice cu autoritățile din Ucraina pentru suspendarea temporară a exporturilor de cereale pe piața românească.

În cadrul COREPER, România trebuie să susțină ca Regulamentul 870/2022 privind regimul taxelor vamale pentru produsele ucrainene să fie aplicat diferențiat la nivelul Uniunii. Prin urmare, statele membre ale UE care își asigură consumul intern din producția proprie ar trebui să permită doar tranzitul cerealelor din Ucraina către statele membre care nu își pot acoperi necesarul de consum din producția proprie.

Este necesar să se găsească o cale de mijloc, prin discuții diplomatice între România – Ucraina astfel încât să se rezolve rapid dificultățile majore întâmpinate de fermierii români ca urmare a facilitării comerțului cerealelor ucrainene. Fermierii români au nevoie de sprijin deoarece au avut deja prea multe pierderi în ultima perioadă din cauza inflației și a secetei”.


There is no ads to display, Please add some

About The Author