Cazaţii de lux de la G 14 îşi aşteaptă soarta

Please enter banners and links.

Locuinţele de serviciu din blocul G 14 au încins atmosfera pe scena politică. Este vorba de 18 apartamente ce au fost repartizate unor instituţii publice şi care sunt locuite de persoane ce nu mai ocupă locul de muncă în instituţiile de pe urma cărora au obţinut locuinţa.

Primăria Municipiului Călăraşi a transmis notificări către instituţiile deconcentrate ce au locuinţe de serviciu repartizate de consiliul local pentru a afla care este situaţia locativă a apartamentelor respective. Primarul Daniel Ştefan Drăgulin a făcut precizarea că Lepădatu Mihail Gabriel şi Tomoşoiu Paul, care ocupau cele două apartamente ale primăriei, au primit deja notificare pentru a elibera locuinţele.
În anul 2009, Consiliul Local Călăraşi a repartizat prin hotărâre un număr de 18 locuinţe de serviciu unor instituţii publice între care Inspectoratul Judeţean Şcolar, Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Casa de Asigurări de Sănătate, APIA, Instituţia Prefectului, Curtea de Conturi, Direcţia Sanitar-Veterinară, Casa Judeţeană de Pensii, dar şi Primăria Municipiului Călăraşi. Până aici toate bune şi frumoase numai că dacă stăm să judecăm drept repartizarea de la vremea respectivă nu a fost tocmai legală. Mai departe, în loc ca primăria călăraşi să repartizeze locuinţele de serviciu instituţiilor care le-au primit prin hotărâre de consiliu, acestea au fost date direct chiriaşilor, angajaţi în instituţiile respective. Astfel că, acum, am putea întreba în ce bază au primit locatarii de la G 14 locuinţele pentru că nu există nicio hotărâre de consiliu local în care să le fie precizate numele. Acesta ar fi un motiv de nelegalitate.
Primarul Daniel Ştefan Drăgulin spune că vrea să facă ordine la G 14, însă sperăm ca această „curăţenie” să nu se soldeze doar cu evacuarea fostului prefect Emil Muşat din locuinţă, ci cu eliberarea acestor apartamente de către toţi cei care le ocupă ilegal. Există vreo hotărâre de consiliu pentru vreunul care locuieşte acolo? Nu există!
Aşteptăm să vedem cum se termină povestea romanţată a celor 18 apartamente de la G 14. 


There is no ads to display, Please add some