Capul sus, băieți!

Please enter banners and links.

mareFotbal / Liga a 2-a, etapa a 7-a / Dunărea Călărași – Rapid București 0 – 1

Dunărea încasează prima înfrângere din acest sezon în urma unui rezultat nedrept pentru echipa locală care a dominat partida și a avut și un gol anulat! Chiar dacă au fost învinși, elevii lui Ionel Ganea au demonstrat până acum, prin prisma rezultatelor că se pot lupta de la egal la egal cu echipe mult mai titrate. Datorită bunelor rezultate înregistrate până acum, pe stadionul Municipal a început să vină foarte multă lume, de această dată aproximativ 5000 de persoane fiind prezente în tribunele arenei.

Rapid București, o echipă „umflată„ mai mult cu pompa de presa sportivă națională, nu a arătat prea multe la Călărași. Oaspeții s-au speriat de acest joc în compania surprizei Seriei 1, Dunărea Călărași. Rapidul n-a avut nicio ocazie în prima parte a jocului iar Dunărea a condus ostilitățile în cea mai mare parte a meciului. Partida a fost presărată cu accidentări la ambele echipe și o manieră de arbitraj care i-a scos din sărite pe oficialii călărășeni.

 

Cea mai importantă fază a meciului s-a consumat în minutul 4. Dunărea primește o lovitură liberă de la 26 (m), Alami execută împecabil în partea dreaptă a portarului rapidist, la vinclu, dar asistentul Babadag din Alexandria ridică fanionul pe motiv de… offside?! Centralul nu validează golul și Dunărea este nedreptățită. Acțiunile la poarta adversă au continuat. Sergiu Popescu nu-l poate învinge pe Romero după o lovitură de cap (20) iar același Popescu la cinci minute de la reluare trimite pe lângă poarta oaspeților din 20 m. Partida se întrerupe 5 minute după ce Silva își sparge capul în urma unui contact cu un jucător advers. După ce primește îngrijiri medicale, Silva revine în teren și duce partida până la final.

După pauză, Rapidul are prima ocazie de poarta în minutul 52. Martin trimite un șut frumos de la 25 m. dar Cezar Lungu se opune și reține. La Dunărea, Vidrariu se trece și el pe lista ratărilor în minutul 55 când șutul său este apărat de Romero. Rapidul avea să marcheze ultimul gol al acestui derby în minutul 70 prin Robuste. Acesta profită de o bâlbăială în careul Dunării și introduce cu noroc balonul în plasă. Dunărea nu renunță la luptă și are o ocazie mare de a egala în minutul 79 atunci când Bodo Kanda nu-l poate învinge pe Romero din 6 metri. Valentin Alexandru a avut și el golul egalizator în ghete dar în minutul 90 trage slab și îl face din nou mare pe portarul advers. Dunărea – Rapid 0 – 1 și echipa călărășeană coboară pe locul 5 în clasament cu 12 puncte și se pregătește acum de o mini-vacanță asta pentru că etapa viitoare echipa de pe malul Borcei va sta.

Ganea: „Japcă pe față„

Ionel Ganea, antrenorul călărășenilor s-a enervat la culme pe tot parcursul meciului. Și nu a făcut acest lucru numai pe jucătorii săi ci și pe arbitrul de centru craioveanul Viorel Flueran. Ganea i-a apostrofat pe „fluierași„ la finalul partidei și le-a cerut socoteală pentru modul cum au arbitrat aceștia. „Nu este posibil cu un asemenea arbitraj să faci o așa japcă pe față. Eu nu am mai văzut așa ceva. Și-au bătut joc de un oraș întreg„, a spus Ganea după meci. Și jucătorii călărășeni au povestit la finalul partidei o fază ciudată care s-a petrecut în teren. „Nu-i da galben lui 3! Nu-i da galben că mai are unu!„, ar fi fost discuția în teren dintre un jucător al oaspeților și centralul Flueran.

Echipele:

Dunărea Călărași: C. Lungu – Ţenea, Bg. Panait, M. Popescu, M. Mureşan – Preoteasa (75 Stoica), L. Buş (58 Kanda), S. Matei, Alami Saifeddine – Vădrariu, V. Alexandru

Rezerve:  G. Popa – V. Andrei, A. Stoica, C. Bumbac, B. Kanda, S. Popescu, Săveanu

Antrenor: Ionel Ganea.

Rapid București:  Romero – Kusnir, Robuste, Monzo, V. Nicolae (86 Josl)- Moke, Trandu – I. Popa, Luque, G (18 Martin). Tudoran (90 Ganea G.) – Cioablă

Rezerve: I. Manea – Josl, Embalo, Cerlincă, G. Ganea, Jeslinek, M. Martin.

Antrenor: Dan Alexa.

Arbitru: Viorel Flueran (Craiova); Asistenţi: Ioan Ciocănea (Sibiu) şi Ionuţ Babadac (Alexandria).

Rezultate – etapa a 7-a:

Gloria Buzău – Oțelul 2 – 1

SC Bacău – Berceni 0 – 1

Rapid Suceava – Balotești

Bucovina Pojorâta – Farul C-ța. 3-1

Dacia Unirea – Ceahlăul 2 – 1

Dunărea Călărași – Rapid București 0 – 1

Academica Clinceni – a stat.

 

Etapa a 8-a, sâmbătă, 10 octombrie:

ACS Berceni    –    Oţelul Galaţi

CS Baloteşti    –    SC Bacău

Farul Constanţa    –    Rapid CFR Suceava

Ceahlăul Piatra Neamţ    –    Bucovina Pojorâta

Rapid Bucureşti    –    Dacia Unirea Brăila

 Dunărea Călăraşi –  va sta.

Academica Clinceni    –    Gloria Buzău

 

 Cătălin Nițu- Jurnalist acreditat Federația Română de Fotbal

 

 

 

 

 


There is no ads to display, Please add some