CĂLĂRAŞIUL ÎN PICTURA DE ALTĂDATĂ

Please enter banners and links.

Muzeul Dunării de Jos a organizat vineri, 23 septembrie 2017, ora 11 vernisajul expoziţiei

       

Evenimentul a fost organizat în Foaierul Consiliului Judeţean Călăraşi, str. 1 Decembrie 1918 nr.1.

Călăraşiul vechi are un peisaj care este posesorul acelorași calități pictogene la fel ca Balcicul, apa se alătură zonelor împădurite, casele vechi si străzile înguste dobândind calități plastice în bătaia soarelui.

Artiştii care au pictat orașul de pe malul Borcei au fost atrași de frumusețea caselor oamenilor înstăriţi ai vremii, dar şi de locuinţele mai modeste ale pescarilor. Aceste două elemente au creat pe pânzele lor viziuni distincte, conforme cu spiritul şcolii de artă modernă românească, în care era păstrată linia figurativului interpretat, în care accentul cade pe culoarea aşezată pe armătura desenului sau care pur şi simplu dezvoltă pete mari de culoare, devenind o sinteză de mijloace de expresie. Tonuri locale, griuri colorate şi contraste cromatice redefinesc pitorescul acestei aşezări care îmbină astăzi constructii contemporane cu vechi elevaţii arhitectonice. Puncte de reper precum prefectura, portul, zone ascunse pe care plutesc bărcile pescarilor, case de patrimoniu sau pur şi simplu elemente simbolice, au fost remarcate de artiştii care prin sensibilitatea talentului lor au reuşit să redea, odată în plus, frumuseţea acestor locuri.

            Autorii lucrărilor expuse sunt astăzi nume de referinţă în arta contemporană românească: Gabriela Aniței, Cezar Atodiresei, Corneliu Ratcu, Radu Șerban, Elena Constantinescu, Aurel Nicolescu, Cătălin Bălescu, Florin Bârză, Adriana Boerescu, Dalia Bialcovski, Milotoi Liliana.

                                                                                                           

                                                                                                            Ana- Amelia Dincă, critic de artă.


There is no ads to display, Please add some