Bănuite de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări, patru persoane au fost reţinute de poliţişti

Please enter banners and links.

Faţă de 20 de persoane, bănuite de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală, la locuinţele cărora au fost efectuate percheziţii domiciliare  și s-a dispus continuarea urmăririi penale. Patru dintre acestea au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore.

Ca urmare a celor 36 de percheziţii domiciliare efectuate la data de 16 iulie a.c., în municipiul Călăraşi şi în localităţile Dragalina şi Perişoru, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 158.360 ţigarete, care aveau marcaje fiscale de Republica Moldova şi Ucraina, 277.474 lei şi 2.769 euro, bani care ar proveni din evaziune fiscală şi contrabanda cu ţigarete.

 

Din cercetările efectuate rezultă că, în perioada februarie – iulie a.c., persoanele bănuite ar fi transportat, depozitat şi comercializat aproximativ 600.000 de ţigarete, valoarea prejudiciului estimat în cauză fiind de 300.000 lei.

 

Poliţiştii de investigarea fraudelor au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de D. Vasile, de 41 ani, D. Marian, de 34 ani, A. Ismail, de 44 ani, şi I. Lică, de 40 ani, toţi din municipiul Călăraşi,. Aceştia au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Călăraşi, urmând să fie prezentaţi astăzi instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

În timpul activităţilor desfăşurate ieri, poliţiştii au prins o persoană urmărită naţional de la sfârşitul lunii martie a.c.. T. Paris, de 31 ani, din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, se sustrăgea executării a 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Bărbatul a fost transferat în penitenciar.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.


There is no ads to display, Please add some