Bacalaureatul continuă cu probele scrise ale examenului

Please enter banners and links.

– 2 iulie prima probă scrisă, la limba română

Probele de evaluare ale competenţelor s-au încheiat miercuri, pe 27 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională ( proba C), în cadrul căreia au fost înscrişi un număr de peste 2300 de absolvenţi, iar acum urmează examenele scrise ale bacalaureatului, iar pe data de 2 iulie s-a desfăşurat proba la limba şi literatura română. După aceasta, va avea loc, pe 4 iulie, examenul la proba obligatorie a profilului, iar pe 6 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării.

La Liceul Agricol examenul decurge normal

În Liceul Agricol Sandu Aldea examenul de bacalaureat s-a desfăşurat în conformitate cu metodologia, neexistând probleme până în acest moment. Potrivit directoarei liceului, Nela Ciutacu, elevii s-au descurcat destul de bine astfel că, în urma desfăşurării competenţelor, s-au obţinut rezultate bune, printre acestea şi cel mai bun calificativ, „experimentat”. Cât despre gradul de dificultate al subiectelor de până acum, Nela Ciutacu spune că acestea sunt de bun simţ, existând cerinţe şi mai uşoare, dar şi mai grele.

Absolvenţii nu sunt emoţionaţi de camerele video

Elevii sunt de părere că subiectele nu au fost grele până acum şi că s-au descurcat, însă speră să se descurce şi la probele scrise ale examenului de bacalaureat. Deşi au fost supravegheaţi atât de camerele de luat vederi, cât şi de profesori, aceştia nu au fost emoţionaţi, ci mai degrabă emoţiile s-au simţit în momentul în care au primit subiectele. Elevii sunt dornici să obţină note mari la examenul de bacalaureat de anul acesta, însă unii speră să obţină măcar nota de trecere. După ce vor trece de acest examen important din viaţa lor, absolvenţii vor merge la facultate sau îşi vor căuta un loc de muncă pentru a se perfecţiona.

Pe 13 iulie, afişarea rezultatelor finale

După încheierea probelor scrise ale bacalaureatului, pe 8 iulie se vor afişa rezultatele obţinute ale absolvenţilor, pe 9 iulie se vor depune contestaţiile, între 10 şi 12 iulie va avea loc rezolvarea contestaţiilor, iar abia pe data de 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale. 


There is no ads to display, Please add some