Atenţionare hidrologică pentru judeţul Călăraşi !

Please enter banners and links.

Ora 20,25 – Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor a trimis în această după-amiază o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ către prefecturile judeţelor BRĂILA, CALARAŞI, CARAŞ-SEVERIN, CONSTANŢA, DOLJ, GALAŢI, GIURGIU, IALOMIŢA, MEHEDINŢI, OLT, TELEORMAN, TULCEA (12 prefecturi). Sursa acestei atenţionări este Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Fenomenele vizate sunt fragmentarea podurilor de gheaţă, deplasarea şi punerea în mişcare a formaţiunilor de gheaţă pe fluviul Dunărea.

TEXTUL AVERTIZĂRII:

Având în vedere oscilaţiile zilnice de debite amonte de Porţile de Fier II, existenţa formaţiunilor de gheaţă pe sectorul aval (pod de gheaţă pe sectorul Olteniţa-Isaccea, blocaje de gheţuri pe sectorul Ceatal Izmail – Tulcea şi în Deltă), precum şi variaţiile de temperatură (înregistrate în ultimele zile şi cele prognozate), în perioada următoare sunt întrunite condiţii favorabile pentru fragmentarea podurilor de gheaţă, desprinderea şi punerea în mişcare a formaţiunilor de gheaţă, îngrămădirea în sectoarele cu viteze mai mici şi creşterea artificială de niveluri cu efecte locale pe sectorul aval Olteniţa.

Se impune urmărirea fenomenelor, asigurarea condiţiilor de curgere a formaţiunilor de gheaţă pe sectorul menţionat mai sus şi a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale”.

În funcţie de evoluţia regimului debitelor Dunării aval Porţile de Fier II şi de evoluţia temperaturii aerului se va actualiza prezenta atenţionare.


There is no ads to display, Please add some