APIA eliberează adeverinţe pentru fermieri

Please enter banners and links.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judeţean Călăraşi reaminteşte fermierilor de pe raza judeţului Călăraşi că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de plată unică pe suprafaţă – Campania 2012, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia.
Până la această dată, APIA a încheiat Convenţii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Banca Comercială Romană S.A, Banca Transilvania, Banca UniCredit Ţiriac Bank S.A., Banca Carpatica, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, OTP Bank Romania S.A., Banca Comercială INTESA SANPAOLO ROMANIA S.A., Bancpost S.A., Procredit Bank S.A., Piraeus Bank Romania SA., GARANTI BANK S.A., S.C. EXPRESS LEASING FINANCIAL SERVICE IFN S.A., IFN Next Capital Finance S.A., Raiffeisen Bank S.A., Agricover Credit IFN, S.C. Creditul Fermierului IFN S.A., Romanian International Bank S.A., Small Finance IFN.
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie.
Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2012 va elibera o Adeverinţă prin care confirmă că Beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema unică de plată pe suprafaţă (SAPS) pentru anul 2012 şi că au fost efectuate controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a Beneficiarului, conform reglementărilor în vigoare. Nu pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie) decât după finalizarea acestor controale. De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Valoarea creditului poate fi de până la 90 la sută din suma cuvenită din SAPS, fără:
• garanţii suplimentare pentru creditele acordate de Banca Creditoare până la data de 29.09.2012 inclusiv – la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană în ziua anterioară datei solicitării creditului;
• garanţii suplimentare pentru creditele acordate de Banca Creditoare începând cu data de 30.09.2012 inclusiv – la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 30.09.2012.
Cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană poate fi descărcat de la adresa http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/index.en.html


There is no ads to display, Please add some