Antrenorul Răuţă: “Vrem să ne calificam în play-off”

Please enter banners and links.

mareIon Rauță şi-a început munca la Dunărea Călăraşi de aproximativ câteva zile. Tehnicianul a avenit pe malul Borcei cu gânduri mari şi anume să califice echipa locală în play-off. S-au stabilit şi primele jocuri amicale: Sâmbătă 25 ianuarie: DUNĂREA – UNIREA Slobozia; Miercuri 12 februarie: FARUL Constanţa – DUNĂREA şi Sâmbătă 22 februarie: DUNĂREA – FARUL Constanţa. În primul interviu acordat site-ului www.sportcalarasean.ro, Ion Răuţă şi-a spus punctual de vedere în legătură cu noua sa echipă.

 

Domnule Rauţă, toată lumea vrea să ştie acum care sunt jucătorii pe care vreţi să-i aduceţi la Dunărea.

 

Ion Rauţă: Deocamdată nu vă pot spune nimic. Eu cunosc doar o parte din jucători. În perioada următoare îmi doresc să cunosc tot lotul de jucători. Abia atunci voi spune dacă am nevoie de vreun jucător nou.

 

S-a vorbit în presa de la Călăraşi despre aducerea unor jucători de la Farul Constanţa, echipă pe care aţi antrenat-o anul trecut.

 

Jucătorii de acolo se află sub contractul cu Farul. Ei trebuie să îşi rezolve singuri problemele de acolo înainte de a veni la Călăraşi. Deocamdată nu vreau să aduc jucători degeaba. Vrem să ne calificam în play-off, să vedem la ce nivel suntem, iar la vară să putem trage linie ca să ştim ce avem de făcut în sezonul următor. Distanţa faţă de Voluntari este foarte mare în acest moment şi nu cred că are vreun rost să cheltuim bani aducând jucători în acest moment.

 

Care sunt motivele pentru care aţi ales să antrenaţi Dunărea?

 

Eu am venit cu sufletul deschis la Călăraşi pentru că am o datorie morală faţă de această echipă care m-a lansat către fotbalul mare, m-a ajutat în viaţă. Sunt foarte bun prieten cu preşedintele Costică Ştefan, care îl are alături pe domnul Viorel Ivanciu, care este un om extraordinar.

 

Veţi accepta să lucraţi cu Mirel Condei şi cu Cosmin Onofrei ca antrenori secunzi?

 

Eu nu am nici o problemă din acest punct de vedere. Dacă ei vor să lucrăm împreună, eu sunt deschis pentru orice colaborare. Amândoi au antrenat echipa în prima parte a campionatului, cunosc jucătorii foarte bine şi au jucat multă vreme la această echipă.

 

Echipa va pleca în cantonament montan?

 

Eu nu am fost de acord cu aşa ceva. Dacă mergem la munte nu facem altceva decât să cheltuim bani de pomană. Acolo se fac alergări pe gheaţă, pe piatră, pe asfalt, lucru care nu e sănătos pentru jucători. Eu prefer să stăm în cantonament la stadion, unde avem cele mai bune condiţii de pregătire, iar după aceea să plecăm într-un turneu în judeţul Ilfov sau în Bulgaria, perioadă în care să jucăm meciuri amicale din două în două zile.

 

Vă veţi implica şi la futsal?

 

Nu. Am înţeles că Dunărea are oameni special pregătiţi pentru futsal şi nu vreau să mă amestec acolo. Eu mă ocup doar de echipa de fotbal.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author