ADR Sud Muntenia organizează întâlniri de lucru pentru pregătirea perioadei de programare 2014 – 2020

Please enter banners and links.

În perioada 20 – 28 martie, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia va organiza o rundă de întâlniri de lucru destinate Grupurilor Tematice Regionale. Evenimentele vor avea loc în cele şapte judeţe ale regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, astfel:
20 martie, Târgovişte: Grupul Tematic Regional „Dezvoltarea durabilă a infrastructurii locale şi regionale”
21 martie, Călăraşi: Grupul Tematic Regional „Educaţie şi ocuparea forţei de muncă”
22 martie, Alexandria: Grupul Tematic Regional „Protecţia mediului şi eficienţă energetică”
25 martie, Ploieşti: Grupul Tematic Regional „Dezvoltarea urbană durabilă”
26 martie, Slobozia: Grupul Tematic Regional „Agricultura şi dezvoltarea rurală”
27 martie, Giurgiu: Grupul Tematic Regional „Sănătate şi incluziune socială”
28 martie, Piteşti: Grupul Tematic Regional „Creşterea competitivităţii economiei regionale pe termen lung”.

În scopul fundamentării priorităților de finanțare ale Planului de Dezvoltare Regională Sud Muntenia 2014 – 2020, în cadrul acestor workshop-uri se vor discuta subiecte legate de stadiul elaborării analizei socio-economice, revizuirea analizei SWOT, propuneri de priorități și măsuri de finanțare, încercându-se totodată și să se identifice idei de proiecte care să intre în portofoliul regional.
Una dintre activitățile principale desfășurate de ADR Sud Muntenia este aceea de elaborare a Planului de Dezvoltare Regională Sud Muntenia 2014 – 2020, document fundamental privind necesarul de finanțare din fonduri europene și alte fonduri internaționale și naționale la nivel regional, fiind instrumentul prin care regiunea își promovează prioritățile și interesele în domeniul economic și social, reprezentând în același timp contribuția regiunii la elaborarea Planului Naţional de Dezvoltare. Elaborarea acestui document se face în parteneriat, atât la nivel județean, cât și la nivel regional, cu autoritățile publice locale, instituții deconcentrate, mediul academic, mediul privat, patronate/sindicate, ONG-uri constituite în Comitetul Regional pentru elaborarea planului (CRP), Grupuri tematice regionale (GTR) și Grupuri de parteneriat local (GPL).
Începând cu luna martie 2013, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a lansat procesul de consultare publică asupra primului draft al analizei socio-economice și analizei SWOT, părți componente ale Planului de Dezvoltare Regională 2014 – 2020. Ambele documente sunt variante de lucru, ce vor fi actualizate cu date statistice la zi, pe măsura publicării acestora. Totodată, fiind supuse consultării publice, ele vor fi îmbunătățite în baza contribuțiilor și propunerilor partenerilor regionali. Vă invităm să consultați documentele publicate pe site-ul nostru, la secțiunea Planificare regională şi parteneriate, link: http://www.adrmuntenia.ro/static/55/planificare-regionala-si-parteneriate.html și să ne transmiteți observațiile, comentariile și propunerile dumneavoastră la adresa de e-mail: programe@adrmuntenia.ro.


There is no ads to display, Please add some