18 percheziții domiciliare- prejudiciu 1 milion de euro

Please enter banners and links.

perchezitii_31317300Biroul de Informare și Relații Publice al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, împreună cu ofițerii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția de Investigare a Criminalității Economice efectuează un număr de 18 percheziții domiciliare, pe raza Mun. București și a județelor Ilfov și Ialomița, la sediile unor societăți comerciale, precum și la locuințele unor persoane suspectate de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c), alin. 2 din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2012-2013 persoanele cercetate s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin evidențierea, în actele contabile sau in alte documente legale, de cheltuieli care nu aveau la baza operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la peste 1.000.000 Euro reprezentând TVA și impozit pe profit.

în cauză au calitatea de suspect și doi avocați asociați coordonatori în cadrul aceleiași societăți profesionale de avocatură.

Cu privire la situația de fapt concret reținută, numele/identitatea persoanelor cercetate, faptele și infracțiunile reținute în sarcina acestora și probele administrate, menționăm că în momentul de față acestea nu pot fi făcute publice întrucât ar fi de natură să afecteze mersul anchetei penale. în funcție de evoluția cercetărilor vom reveni cu noi informații.

În prezent, în cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale. Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 


There is no ads to display, Please add some