„Cel mai elegant m-aş îmbrăca într-un restaurant situat în Burj Khalifa, în Dubai”

Please enter banners and links.

– spune Cătălin Măruţă 

 

 

 

Cătălin Măruţă – Vărsător (27 ianuarie)

 

Deşi inaugurarea celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa (Dubai), l-a prins în ţinută de gală, aflăm că o pereche de şlapi şi o plajă din Spania îi sunt suficiente pentru vacanţa de vis.

 

La capitolul "planuri", pregătiţi-vă în viitor pentru o transmisiune live din Singapore, unde visul lui Cătălin Măruţă este să-şi instaleze Happylica, iar Andra să ofere un concert de zile mari.

 

 

 

 

 

Zodiac Travel: Care sunt diferenţele majore dintre o vacanţă de burlac şi una de bărbat căsătorit? Cum s-a schimbat dinamica vacanţelor din acest punct de vedere?

 

Cătălin Măruţă: Nu dinamica s-a schimbat, ci felul în care percepi vacanţa. O bucurie pe care nu o poţi împărţi cu nimeni drag tinde să devină bagatelă. Acum nu mă pronunţ în numele celor care sunt celibatari de cursă lungă şi nici nu concep să plece în vacanţe decât singuri sau cu persoane care înseamnă relaţii provizorii. Nu sunt moralist, respect opţiunea fiecăruia, dar cred că bucuriile pe care le împarţi cu un partener sunt dublate, nu înjumătăţite.

 

 

 

Z.T. Declarai, la un moment dat, că cele mai frumoase vacanţe sunt cele pe N.V., adică cele pe fugă, cu un bilet de tren şi cu o pereche de şlapi în mână. Tu vii cu şlapii, noi îţi dăm biletul. Unde ai pleca şi de ce?

 

CM: Dacă ai spus cuvântul “şlapi”, atunci mă gândesc la Spania, ţara unde am făcut poate cele mai interesante concedii şi unde cuvântul de ordine e “plajă”. Exoticul e un alt reper. Sigur că aş fi putut să îţi spun “Caraibe”, dacă tot îmi dai biletul, dar sunt un turist mai degrabă sentimental decât comod sau practic. Mi-a plăcut în Tenerife şi primul impuls e să mă intorc la locul faptei şi nu să risc locuri noi. Deocamdată, cel puţin.

 

 

 

Z.T. Renunţăm la şlapi şi ne punem costumul de gală. Care oraş, din cele pe care le-ai vizitat, ţi se pare cel mai elegant?

 

CM: Orice oraş e foarte elegant, dacă ştii pe unde să te învârţi. Totuşi, din experienţa mea, cel mai elegant m-aş îmbrăca într-un restaurant situat în Burj Khalifa, în Dubai, cea mai înaltă clădire din lume (are 828 de metri), la a cărei inaugurare am asistat, iar restaurantul de care îţi vorbesc e la 442 de metri, adică la etajul 122. Păi la asemenea altitudine şi eleganţă merita să-mi pun smoking şi papion, nu?

 

 

 

Z.T. Ai avut ocazia, alături de soţia ta, Andra, să vizitezi celebrul Dubai, un oraş construit în inima deşertului. Care a fost reacţia ta faţă de atât de mult lux şi de arhitectura opulentă?

 

CM: E o splendoare care nu are nimic comun cu mult visatul Occident, dar are un farmec pe care cuvântul omului nu-l poate descrie, trebuie să mergi acolo şi să vezi. Pe mine m-a impresionat Dubaiul, dincolo de oferta turistică, prin capacitatea de a ridica în timp record opere de artă, clădiri şi aşezări grandioase. Acum 20 de ani, acolo nu era nimic, abia mijeau ideile, iar acum e un paradis. Mai mult decât paradis, aş îndrăzni să spun, fiindcă nu e vorba numai de atmosfera curată şi romantică, ci şi de un confort care nu există nici în America, nici în Noua Zeelandă sau în alte locuri mitice ale planetei.

 

 

 

Z.T. Ai petrecut mai mult timp în mall-urile luxoase sau în pieţele arabe tradiţionale încărcate cu tot soiul de suveniruri? Ţi-ai cumpărat ceva deosebit de acolo? Dar Andra?

 

CM: Ne place să aducem tot felul de suveniruri de oriunde mergem, cu atât mai mult din Dubai, unde oferta e copleşitoare. Găseşti acolo bijuterii unicat, rafinate…

 

Eu m-am concentrat pe ceasuri, dar şi pe mărunţişuri amuzante: şepci, tricouri sau suveniruri inscripţionate haios – lucruri care să ne amintească întotdeauna de Dubai. Nu că l-am uita vreodată…

 

 

 

Z.T. Cum ai o soţie foarte frumoasă, nu i-au dat târcoale prinţii arabi?

 

CM: Am surprins destule priviri admirative către Andra, aş minţi să spun că nu, însă ne-am amuzat. Pentru noi nu era ceva nou. Prima data am avut de-a face cu reacţia asta atunci când am fost în Egipt. Ghidul care ne-a dus la Luxor se uita numai la Andra cât vorbea. Sunt obişnuit, am ştiut de la bun început în ce mă bag, haha! Dacă-i mai şi cânta ceva Andra, cred că mi-o răpea de tot! (râde)

 

 

 

Z.T. Să continuăm povestirile de vacanţă şi să trecem pe teritoriul însoritei Spania, mai precis într-o bijuterie de oraş, Marbella. Ce momente din vacanţa de acolo ţi s-au părut de pus în ramă?

 

CM: Cam toate, deşi nu semănă o zi cu alta. Am explorat tot ce era mai frumos şi mai exotic în Marbella. A fost superb, ce mai! Plus o croazieră fabuloasă, am închiriat un yacht o săptămână şi-am plecat de nebuni pe mare, noi şi prietenii cu care eram. A fost cea mai liberă şi mai frumoasă săptămână.

 

 

 

Z.T. Ai avut de-a lungul timpului o sumedenie de invitaţi care ţi-au povestit cum au decurs vacanţele lor, cu bune şi cu rele. Ai ales / evitat o destinaţie de vacanţă în urma poveştilor relatate de ei?

 

CM: Nu ştiu dacă de la invitaţi am ales, uneori mă întreb cine mi-a povestit prima oară de Dubai, locul unde am făcut trei Revelioane la rând. Cred că şi invitaţii au vorbit de locul ăsta, unii dintre ei fuseseră acolo. Dar de cele mai multe ori, recomandările le iei de la prietenii buni, în al căror gust şi stil de viaţă ai încredere. Sigur că, în viaţa unui om, există şi varianta anecdotică: dacă ăstuia i-a plăcut cutare destinaţie, eu nu mă duc acolo, e clar că nu e genul meu!

 

 

 

Z.T. Acum, că în familie este şi David, băieţelul tău, cum se stabilesc vacanţele? Ai mai multe reprize de vacanţă pe an, una cu familia şi alta mai romantică, doar de cuplu?

 

CM: De-acum încolo o să punem ţara şi ţările la cale. Abia am avut prima vacanţă adevărată cu David, imediat după Revelion, şi am fost doar până la Poiana Braşov, nu ne-am hazardat mai departe, deşi David a fost cooperant şi s-a adaptat excelent. Nu ştiu acum când şi cum se va întâmpla asta, însă de anul ăsta vacanţele cu siguranţă vor fi planificate şi în funcţie de el.

 

Z.T. Ce loc din lume ţi se pare mai ciudat şi ai vrea, totuşi, să-l explorezi?

 

CM: Un loc ciudat, care mă atrage, sunt ţinuturile îngheţate, fie Antarctica, fie Polul Nord, sunt încărcate de mister.

 

 

 

Z.T. Alege o destinaţie exotică unde Andra să concerteze iar tu să-ţi instalezi celebra Happylica!

 

CM: Singapore. E un stat mic, insular, cât un oraş, care e de-o complexitate fantastică şi e foarte cosmopolit, e receptiv la artă şi la divertismentul din toată lumea. Acolo aş găsi şi subiecte pentru emisiunea mea, dar şi un public entuziast pentru Andra…


There is no ads to display, Please add some