În jur de 400 de candidaţi, la Titularizare

Please enter banners and links.

Aproximativ 400 de persoane şi-au depus dosarele pentru a se înscrie la examenul de titularizare, care va avea loc pe data de 2 august. Potrivit inspectorului şcolar general, Constantin Tudor, dintr-un număr total de 600 de posturi scoase la concurs, au fost depuse doar 400 de dosare, deoarece metodologia este foarte severă în cazul diplomelor de studiu. Spre exemplu, dascălii de la „ Spiru Haret” nu pot participa la acest concurs, pentru că aceştia nu au intrat în posesia diplomei de licenţă.

Unde se va desfăşura examenul

Pentru desfăşurarea acestui examen sunt puse la dispoziţie două centre zonale, unul la Călăraşi, iar altul la Olteniţa, dar şi alte cinci unităţi de învăţământ din Călăraşi, care au solicitat şi cărora le-a fost aprobat să îşi desfăşoare concursul la şcoala respectivă, şi anume: Şcoala „ Nicolae Titulescu”, Şcoala Nr. 10 , Colegiul Economic, Liceul Mihai Eminescu, şi Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei”. Conform metodologiei, concursul se va desfăşura în două etape.

Dascălii vor trece prin două probe

De îndată ce va fi încheiată verificarea şi confirmarea dosarelor, (deoarece se realizează prima dată verificarea dosarelor de către comisie, inclusiv de juristul inspectoratului), urmează ca profesorii să fie chemaţi la continuarea finală e examenului, iar de pe 1 mai şi până pe data de 30 mai, fiecare candidat îşi va susţine proba practică la şcoala unde este încadrat sau la şcoala pentru care a optat la înscriere. Această probă practică constă în predarea la clasă a două lecţii, care vor fi punctate de către comisii de specialitate, de profesori metodişti care să aibă cel puţin gradul unu. Punctajul obţinut la această probă practică ce va susţinută la catedră, va conta 25% din nota finală. Pe data de 2 august urmează ca profesorii să participe la examenul scris, care va conţine două probe într-un singur subiect, mai precis proba de specialitate şi proba de metodică.

Candidaţii trebuie să obţină minim nota 7

Pentru a fi titularizaţi, candidaţii trebuie să obţină cel puţin media 7 la toate etapele examenului. În stuaţia în care vr exista posturi libere, cei care au obţinut între nota 5 şi 7 vor ocupa locurile vacante. „Începând cu 1 septembrie 2012 nu se mai încadrează în învăţământul românesc niciun necalificat. Chiar dacă rămân posturi vacante, ele se ocupă la plata cu ora de către profesori titulari, calificaţi şi de către pensionari .”, a precizat Constantin Tudor. Vă reamintim că de anul acesta examenul de titularizare nu mai există, se va da acest examen, însă deosebirea este că profesorii nu mai primesc titularizarea din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean, ci aceasta se va obţine de la directorul şcolii la care au fost examinaţi.
 


There is no ads to display, Please add some

About The Author