Ecoaqua – 𝐂𝐀𝐏𝐓𝐀𝐑𝐄𝐀, 𝐓𝐑𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄𝐀 𝐒̗𝐈 𝐃𝐈𝐒𝐓𝐑𝐈𝐁𝐔𝐓̗𝐈𝐀 𝐀𝐏𝐄𝐈 𝐏𝐎𝐓𝐀𝐁𝐈𝐋𝐄

Please enter banners and links.

Apa se numără printre cele mai valoroase resurse ale planetei.

Populația în creștere a lumii consumă tot mai multă apă : pentru băut , spălat , curățat , în agricultură și industrie.

În România, alimentarea cu apă a populației se realizează prin intermediul Serviciilor Publice de Alimentare cu Apă și Canalizare.

Asigurarea alimentării cu apă potabilă a tuturor utilizatorilor cuprinde un sistem complex de proceduri, anume : captarea, transportul şi tratarea apei brute, înmagazinarea, pomparea şi repomparea apei potabile.

Alimentarea cu apă potabilă a Municipiului Călărași este asigurată de Stația de Tratare a Apei Potabile, ce trece mai întâi prin procesele de mai jos, devenind apă bună pentru băut :

captarea apei se realizează prin intermediul Stației Plutitoare aflată în zona Chiciu, decantare si pretratare apă brută la Stația de Captare Apă Chiciu.

transportul apei brute se realizează prin aducțiuni până la Stația de Tratare Apă Potabilă Călărași, prin filtrare rapidă pe paturi de nisip si cărbuni, clorinare si înmagazinarea apei prin rezervoare.

transportul apei produse către rezervoarele de înmagazinare, se realizează printr-o reţea complexă de apeducte.

Apa este ulterior pompată succesiv, la diverse niveluri de presiune, prin stația de pompare, repompare şi hidrofor, apoi distribuită către consumatori prin intermediul reţelei de distribuţie existentă.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author