Consilierii USL nu ţin cont de interesele locuitorilor din Plătăreşti
Please enter banners and links.
– Ei nu vor cu niciun chip votarea bugetului, ci doresc blocarea comunei
De vreo patru ani de zile, la fiecare început de an, locuitorii comunei Plătăreşti au de suferit de pe urma unor răfuieli politice fără sens. Adoptarea bugetului comunei este mereu un impediment pentru derularea unor proiecte, pentru diferite investiţii, întrucât anumiţi consilieri au transformat majortatea din consiliu într-o armă politică pentru blocarea primarului Florin Dumitrescu.”Vina” acestuia este aceea că nu este de la USL. Astfel, consilierii care sunt de la uniunea ce-şi spune social-liberală(USL), pe când ea este o uniune distructivă, se opune la toate iniţiativele primarului. Nici bugetul comunei Plătăreşti nu este iertat, bugetul fiind pentru orice primărie ca aerul. Totul se face în defavoarea comunităţii, dar ce le pasă consilierilor de la USL care, în loc să se gândească la interesele locuitorilor comunei unde trăiesc şi ei, se uită la interesele politice ale şefilor de la Călăraşi sau de la nivel naţional.
Muşchii USL contra interesul locuitorilor
În fiecare an, adoptarea bugetului, la Plătăreşti, s-a făcut cu bătăi de cap. Consilierii majoritari pur şi simplu nu vor să voteze. Nici anul acesta nu au procedat altfel. Şedinţa trecută, pentru adoptarea bugetului, a fost un eşec. Nu s-a votat nimic, întrucât n-au vrut muşchii consilierilor. Cei mai mari muşchi zice că îi are Andrei Cecilia, consilier liberal şi director al şcolii din Plătăreşti, şi Aurel Caraene, fost primar liberal şi administrator al aceleiaşi şcoli, care îi manipulează pe ceilalţi. Consecinţa neadoptării bugetului şi a manipulării este că nu se mai poate face nicio plată din primărie, energia electrică nu poate fi achitată, iar Plătăreştiul rămâne în beznă şi fără apă potabilă, toate proiectele vor stagna, profesorii, funcţionarii nu-şi vor mai primi salariile, iar plata ajutoarelor sociale şi indemnizaţiile însoţitorilor persoanelor cu handicap vor fi sistate. Practic, Plătăreştiul va fi o comună blocată, unde nu se va mai întâmpla nimic. Culmea este că nici Andrei Cecilia şi Aurel Caraene nu-şi vor mai primi salariile, iar toate cheltuielile legate de şcoală vor fi blocate. Au curaj cei doi, când se vor uita în ochii părinţilor, să spună că poziţia lor în consiliu este sarcină de partid sau una de interes politic pentru ei? Ne îndoim. Cei doi manipulatori nu şi-ar face treaba singuri şi îi duc de nas, ca la grădiniţă, şi pe alţi consilieri, aceştia din urmă uitând că au o responsabilitate în primul rând în faţa cetăţenilor care i-au ales şi în al doilea rând în faţa celor doi. Practic, Vasile Georgeta, Paul Nedelcu, Andrei Dumitru, Ştefan Iosifescu şi Lazăr Petre, ridică mâna sau nu ridică mâna la comanda manipulatorilor, uitând de responsabilitatea lor de aleşi ai comunităţii. Dacă sunt aşa de convingători, probabil, Andrei Cecilia şi Aurel Caraene sunt personalităţi locale şi au în spate o experienţă bogată. Să vedem pe scurt ce au făcut cei doi.
Andrei Cecilia, prinsă cu mâţa-n sacul şcolii
Directoarea şcolii se crede eminenţa cenuşie şi tartorul din consiliul local Plătăreşti, numai că are destule bube-n cap pe care şi le ascunde cu grijă. Anul trecut a votat până la urmă bugetul, dar şi-a tras bani mai mulţi la şcoala pe care o păstoreşte. Acest lucru se cheamă conflict de interese, sancţionat de lege. Reclamată la Tribunal a scăpat ca prin urechile acului, pe procedură, în niciun caz pe fond. La Agenţia Naţională de Integritate nu va mai avea nicio şansă. Astfel, nu va mai putea candida timp de trei ani la nicio funcţie. Chiar dacă va fi aleasă consilier va fi eliberată din funcţie. Banii pentru şcoală pe care şi-i acorda singură erau folosiţi în diferite scopuri. Printre care şi unele achiziţii publice. Numai că ele nu au fost făcute legal. Ne stă dovadă procesul-verbal de contravenţie seria AR nr. 01919 din 10 februarie 2011, prin care ANRMAP, ce verifică legalitatea contractelor, a aplicat o amendă de 350 milioane lei vechi şcolii din Plătăreşti, ca persoană juridică.
Andrei Cecilia, conform ANRMAP, a încălcat art.23 din legea achiziţiilor publice, ce stipulează că nu ai voie să divizezi contractele şi nici să le subevaluezi cu scopul de a evita prevederile legale. Iată că, în loc ca aceşti bani să fie folosiţi de şcoală, pentru diverse reparaţii, dotări, vor fi folosiţi pentru amenzi, plătite de Andrei Cecilia pentru management defectuos. Oricum, cineva se va îndrepta împotriva ei, în nume personal, căci ea a fost cea care a încălcat legea. Urmează să verificăm dacă ANAF- secţia Budeşti a executat silit vreun debitor, pentru neplata amenzii, conform unei adrese trimise la primăria Plătăreşti.
Aurel Caraene îşi ascunde veniturile obţinute de la şcoală
Dacă Andrei Cecilia nu şi-a depus niciodată declaraţia de avere, în calitate de consilier, iar amenda este de până la 20 milioane lei vechi, în schimb Aurel Caraene a fost mai harnic. Numai că hărnicia îl poate atrage într-un proces penal de toată frumuseţea. Caraene a „uitat” să-şi treacă în declaraţia de avere veniturile obţinute de la şcoala din Plătăreşti, unde este administrator. A tras o linie şi gata. Mai mult, aflăm că fostul primar a îndeplinit şi funcţia de secretar la şcoală, dar nu ştim dacă şi la cât se ridică veniturile acestei funcţii, întrucât, iarăşi, nu le găsim în declaraţia de avere. Aceste omisiuni să fi fost cu premeditare pentru a ascunde ceva? Anul trecut, Aurel Caraene s-a confruntat cu un proces în care era acuzat de conflict de interese tocmai pentru că era şi consilier local ce a votat bugetul şcolii şi angajat al acesteia. Să fi crezut acesta că prin ascunderea calităţii de angajat al şcolii din declaraţia de avere va scăpa anul acesta şi va putea vota bugetul?
Cam aşa stă treaba în consiliul din Plătăreşti, unde muşchii USL-ului se cred mai tari decât interesele locuitorilor. Şedinţa convocată pentru data de 10 martie a.c. se anunţă una tensionată. Pe lângă Andrei Cecilia şi Aurel Caraene, care se află în conflict de interese şi care nu pot vota, şi consilierul Andrei Dumitru se află în conflict de interese. Să întrebe secretara de ce, pentru a nu intra în belea. Prin urmare, dacă se respectă legea, voturile vor fi 5 la 5. Va câştiga raţiunea în interesul locuitorilor sau spiritul de gaşcă şi interesele personale?
There is no ads to display, Please add some