Ce lasă, el însuşi, în urmă… Glasul roţilor de… Express

Please enter banners and links.

Continuăm, aşadar, cu câteva din „realizărili” deosebite „lăsate în urmă de primarul Nicolae Dragu municipiului Călăraşi şi călărăşenilor”. Şi-ncepem de unde ne-am oprit data trecută:
5. Învăţământ – domeniu extrem de important, sensibil şi bugetofag al administraţiei publice locale. Aproape că nici nu a mai trebuit Dragu să intervină, în ultimii 8 ani de mandat, pentru că-i lăsase Ţuţuianu, şi echipa lui din PSD Călăraşi, totul făcut. Făcut foarte bine. Vorba proverbului: „Ia, ţigane, lup de-a gata!”. Adică lucrări temeinice, durabile şi, mai ales, extrem de necesare derulării în condiţii optime a procesului instructiv-educativ. Centrale termice individuale, cu alimentare pe gaz.metan, la fiecare grădiniţă, creşă, cămin, şcoală, liceu sau internat, şarpante şi împrejmuiri corespunzătoare, acolo unde era cazul, dotare informatică, în pas cu tehnologia de ultimă generaţie, şi materiale auxiliare arhisuficiente pentru o foarte bună funcţionare a unităţilor de învăţământ. Plus 2 proiecte, câştigate în anul 2004, de fostul Primar Ţuţuianu, şi lăsate moştenire (şi le-a apropriat – îţi explic altă dată ce înseamnă – cu neruşinare, apoi, Dragu!) privind modernizarea anexelor Şcolilor 10 şi 8. Iar în ceea ce priveşte Şcoala 12 (strada Bucureşti) – păcat că Dragu şi-o atribuie cu neobrăzare şi mult tupeu; el nici nu a început-o, nici nu a continuat-o, nici nu a finalizat-o! N-a făcut mai nimic la ea! Ba nu, greşesc puţin! I-a schimbat doar numele în „viitorul colegiu european, prof. Lucian Pavel” (!?). Asta după ce a aberat, ani în şir, că va muta acolo, ba Liceul Ştirbei-Vodă, ba că va face o şcoală de artă, ba că o va lăsa şcoală generală simplă sau că o va transforma în… universitate (?!). Ba că una, ba că alta! Nimic sigur.
„În continuare, cum a scris (?) Nicu Dragu, „negru pe alb”, în ceea ce s-a vrut să fie „moştenirea celor 3 mandate”: campusul şcolar „Dan Mateescu” nu este finalizat (şi, oricum, nu e investiţia Primăriei!), iar în Sala de Sport, cu 150 de locuri, de la Şcoala nr.11 „Tudor Vladimirescu” Călăraşi, a început deja să plouă atunci când afară se topeşte zăpada. De bine ce a fost hidroizolată… Şi, a propos de ultimul obiectiv şcolar, a surprins neplăcut „vizita de lucru”, oficială (să-i zicem!), a fostului edil Drag u(nora), desfăşurată prin luna aprilie-mai, a.c., atunci când „a dat ordin (!)” să fie dată jos de pe perete, de la intrare, placa de marmură ce omagia noua denumire a Şcolii nr. 11. Ceea ce nea' Nicu nu a ştiut (sau s-a făcut, ca fraierul, că a uitat!), a fost faptul, nu că placa a fost ridicată de fostul Primar Ţuţuianu, la aniversarea şcolii, adică în anul 2004, ci că ea a fost sfinţită şi binecuvântată de un întreg alai de preoţi (!). Care, s-a văzut la recentele alegeri locale, că nu l-au uitat (!) pe „fratili nostru”, şi l-au trimis, mai repede decât vroia „el însuşi”, direct la pensie. C-aşa-i când te închini cu dreapta (strâmb?!), în gând sudui cu obidă iar cu stânga faci gesturi obscene – te bate Dumnezeu!
6. Catedrala „Sf. Anastasia” – marele şi unicul obiectiv, marca Nicu Dragu! Încă nu ne-a spus fostul edil, ctitor, mentor, colonel, unic, veşnic, intangibil etc., de ce şi-a însuşit, ca realizare, catapeteasma bisericii, plătită de dl. Petre Marian Miluţ, în 2000, cu 150 de milioane lei vechi. Plus că nici preotul Gugu Aurel nu prea mai e pe-acolo… Să depună mărturie.
7. Schitul Coslogeni şi Mânăstirea Libertatea, din judeţul Călăraşi (!?). Bref. Dacă se dovedeşte că doar 10 bani au plecat, din bugetul propriu al municipiului nostru, către cele 2 lăcaşe de cult, e caz de puşcărie! Nicu Dragu ori nu ştie deloc geografie, ori i s-a rupt în 14 de legea administraţiei publice locale, ori n-a citit nimic, la viaţa lui, legat de finanţe, ori, pur şi simplu, a deturnat banii călărăşenilor, finanţând 2 obiective de investiţii care nu sunt pe raza unităţii administrativ-teritoriale reprezentate de municipiul Călăraşi. Ceea ce e o ilegalitate crasă! Aviz noului Primar.
8. Cimitire – şi aici, Dragu se laudă! Şi, pe bună dreptate, stăm într-adevăr bine, chiar foarte bine, cu un plus (excedent, extindere, mărire de suprafaţă) de peste 3 ha (!!). Chiar dacă, la Cimitirul Sf. Anastasia, locuitorii din blocurile vecine sunt la curent cu ultimele tragedii, îşi deschid uşile balcoanelor şi admiră procesiunile funerare ori aerisesc, dimineaţa, dormitoarele, privind drept pe deasupra crucilor. Şi, prin miros de tămâie… Iar la Cimitirul Sf. Lazăr, nu poţi să duci lumânări, candele, flori sau colivă, că dispar imediat (la vecinii tuciurii din Cartierul Obor!), la fel ca şi grilajele din fier forjat de la Cimitirele Mircea Vodă şi Măgureni: Deh, dacă nici unul nu are gard, la stradă, de 2 miliarde, cum a făcut Dragu la Cimitirul Central. Doamne Ajută! (Dragu dixit!).
9. Rezervat locuri de veci, în Cimitirul Central (!!), pentru cadre militare M.I. şi M.Ap.N. – ar fi foarte, foarte, interesant de văzut lista… Dacă o fi asemănătoare, cu cea din Cartierul de Carton, ridicat ilegal în Parcul Dumbrava? Şi-apoi de ce, unii Cetăţeni de Onoare ai Călăraşiului, în zona a treia (gratuit, nu-i aşa?), din Cimitirul Sf. Lazăr, iar alţii, foşti securişti (chiar torţionari!), în Cimitirul Central? Se aude, Drăguţule?
10. Nu mai puţin de 6 biserici! Ori nu mai ştie Nicu Dragu să le numere, ori le-a uitat numărul… Asta, chiar dacă nu a pus (corect) la socoteală cele 5 parohii noi, înfiinţate de Episcopie, pe mandatul fostului Primar Ţuţuianu, precum şi bisericile aferente. Ca să nu mai aducem, acum şi aici, aminte de banii (zeci de miliarde!!) care s-au „căpuşat” prin firme clientelare, din bugetul public către finalizarea construcţiilor şi sfinţirea clădirilor bisericeşti, ori de celebrul parastas fastuos şi pantagruelic ce însoţea fiecare „mântuire” – gresie, faianţă, marmură chiar, garduri noi, cruci de fier luminoase, vultur la cimitir, chip sculptat pe cruce etc. Nihil sine Deo! Va mai urma…

Prof. Ţuţuianu Mirel-Daniel


There is no ads to display, Please add some

About The Author