Viorel Ivanciu: „Obiectivul clubului este locul 1– 4″

Please enter banners and links.

IMG_9786Oficialii Dunării au susținut prima conferință din noul sezon. Marți, 19 august, prezenţi la întâlnirea cu presa locală au fost: preşedintele clubului Dunărea – Constantin Ştefan, consilier municipal Viorel Ivanciu, antrenor principal Ion Răuţă și trei dintre jucătorii veniţi recent la echipa călărăşeană: Sergiu Popescu, jucător din Liga I venit de la Univ. Craiova, Constantin Bumbac, de la Farul Constanţa şi Botea Marian venit de la echipa de Liga a II-a de la Inter Clinceni, satelitul Clubului Steaua.

 

Pentru început, Dunărea și-a prezentat noua „zestre„. Echipamentul de joc, oficial al Dunării a fost descris în câteva cuvinte de Viorel Ivanciu după care actualul consilier local a făcut cea mai importantă afirație din cadrul conferinței. Dunărea și-a propus ca obiectiv anul acesta locurile 1-4. „V-am adus în faţă cele mai de marcă achiziţii ale noastre şi ne propunem un loc pe podium anul acesta, în condiţiile în care, în iarnă, băieţii ne vor face o surpriză plăcută prin mobilizare şi prin valoarea pe care cu siguranţă o au, acest lucru îndreptăţindu-ne să atacăm cândva promovarea. O să facem acest lucru şi vom purta discuţii cu oficialităţile locale şi cu sponsorii care ne vor da verde pentru atacarea acestui obiectiv. Deocamdată obiectivul clubului este locul I – IV, în iarnă vom reanaliza posibilităţile şi în funcţie de clasare vom  schimba sau nu obiectivul„, a puncat Viorel Ivanciu.

 

Costică Ștefan: „Eu şi cu antrenorul cred că suntem cel mai aproape de jucători„

 

Preşedintele clubului, Costică Ştefan are un rol foarte important la echipa de pe malul Borcei. Domnia sa a declarat în cadrul conferinței faptul că va face tot posibilul ca jucătorilor să nu le lipsească nimic. „Eu şi cu antrenorul cred că suntem cel mai aproape de jucători. Împreună cu antrenorul ar trebui să alegem jucătorii sau să formăm dintre ai noştri ca să avem continuitate, inclusiv la juniori. În ceea ce mă priveşte sunt tot timpul aproape de jucători şi încerc să le asigur toate condiţiile de care au nevoie şi să rezolvăm cu toţii toate problemele ce se ivesc la nivelul clubului”, a spus Costică Ștefan.

 

 

Antrenorul echipei Dunărea, Ion Răuţă are o presiune destul de mare pe capul său. Tehnicianul trebuie să ducă echipa pe un loc rezonabil la finalul turului, o poziție care să poată să-i dea dreptul pentru a ataca așa cum trebuie returul acestui sezon și implicit promovarea. „Săptămâna trecută am ieşit din perioada de cantonament, am încercat ca încă din prima zi de pregătire să facem o schimbare la nivelul lotului, am reuşit să aducem un număr de jucători, dar după părerea mea încă nu e suficient pentru ceea ce ne-ar trebui nouă în sezonul viitor„, a punctat Răuță.

 

Răuță: „Mai suntem în tratative cu doi, trei jucători„

 

Antrenorul a mai spus că și-ar mai dori câțiva jucători la echipa călărășeană. „Mai suntem în tratative cu doi, trei jucători pe care sperăm să-i aducem, pentru că avem câteva posturi deficitare ca număr în primul rând, deci nu suntem acoperiţi numeric. În cazul în care nu vom reuşi, atunci vom aduce câţiva copii, dar aici avem ceva probleme, pentru că înfiinţându-se grupele abia în această vară, copii aceştia nu prea sunt obişnuiţi cu efortul. Tocmai de aceea le vine foarte greu să se adapteze la antrenamentele pe care noi le efectuăm„, a spus Răuță.

Dunărea va juca primul meci din sezon la Axintele iar tehnicianul spune că echipa sa este pregătită. „Cred că suntem pregătiţi pentru primul joc de cupă pe care-l avem săptămâna viitoare cu Axintele, jucăm acasă, ne dorim victoria şi sperăm să plecăm cu dreptul şi în campionat, avem o deplasare destul de grea la Domneşti. Eu, împreună cu jucătorii, ne dorim ca orice joc să-l abordăm la victorie”, a mai spus Ion Răuță.

 

IMG_9787Ivanciu: „Cu sponsorizarea de la firmele mari stăm la fel de prost cum stăteam şi înainte„

 

Referitor la partea financiară a echipei, Viorel Ivanciu a scos din nou în evidență faptul că o parte din ajutor ar trebui să vină din partea societăţilor comerciale mari, aflate pe teritoriul municipiului Călăraşi. „Cu sponsorizarea de la cele mari stăm la fel de prost cum stăteam şi înainte. Am încercat să purtăm unele discuţii, dar din păcate nu prea reuşim. Poate prin intermediul presei să tragem un semnal de alarmă şi nu neapărat pentru fotbalul nostru. M-aş bucura ca o societate comercială mare să sprijine activitatea culturală sau alte sporturi, handbalul, canotajul, orice altă activitate care se întâmplă în comunitate. Din păcate, există un interes doar pentru obţinerea unui profit imediat, fără să se implice în comunitate, deşi nu este prea frumos ce spun, acest subiect l-am avut mereu şi nu am ezitat să-l atac. Nimeni nu e obligat să ne ajute pe noi, dar cred că o societate mare de tipul celor care îşi desfăşoară activitatea aici la Călăraşi, trebuie să sprijine un domeniu pe care vrei să îl alegi şi să dirijezi nişte resurse către o activitate a comunităţii. Cu atât mai mult cu cât acolo, în acea comunitate, poluezi atmosfera, acolo se întâmplă să obţii profitul şi ar fi firesc ca acolo să fii să sprijini diferite activităţi. Din păcate, nu se întâmplă lucrul acesta şi, în cazul nostru, reuşim prin sponsori mai mici să le asigurăm cele necesare. Desigur suntem sprijiniţi în activitatea fotbalistică de către consiliul local şi primar, sponsorul principal la fotbal pe iarbă, iar la futsal există consiliul judeţean care este sponsorul nostru principal„, a spus Viorel Ivanciu.


There is no ads to display, Please add some