Valentin Barbu lasă fără salarii 800 de angajați ai DGASPC, acuză Gheorghe Drăgănică, directorul instituției

Please enter banners and links.

Gheorghe Drăgănică, directorul Direcției generală de asistență socială și protecția copilului Călărași acuză actuala conducere a Consiliului Județean Călărași, în speță Valentin Barbu, ce este și candidat PNL pentru funcția de președinte al instituției, de neimplicare în demersurile legale privind alocarea de fonduri către cei 800 de angajați care își așteaptă mâine salariile.

"Asistăm la o situație fără precedent. De acum 3 săptămâni l-am informat pe Barbu că nu avem bani pentru plata salariilor, solicitandu-i convocarea unei ședinte de consiliu în care să se discute rectificarea prin care să putem plăti salariile. Nu am primit nimic nici la această oră. De frica pierderii funcției, Barbu Valentin lasă 800 de oameni fără salarii, acum în prag de începere a anului școlar. Acuz public actuala conducere a Consiliului Județean Călărași de politizare a tot ceea ce înseamnă asistentă socială", a declarat Gheorghe Drăgănică. Într-o situație mai gravă se află și 9 persoane de la clubul de fotbal Dunărea Călărași, personal auxiliar. Aceștia nu și-au primit salariile de două luni de zile, deoarece Barbu nu a virat decât 50.000 lei din cei 600.000 lei deja aprobați de consilierii județeni.

  • Barbu refuză să intre în legalitate la Consiliul Județean Călărași

Având în vedere situația creată la DGASPC Călărași și tinând cont că în urma emiterii Ordinului Prefectului, consiliul județean a rămas fără președinte, fiind create disfuncționalițăți majore în funcționarea instituției, motiv pentru care consilierii județeni din mai multe partide politice  au hotărât, în baza Legii administrației publice locale, convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Călărași, în data de 12 septembrie 2020, ora 12:00, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, cu respectarea prevederilor privind prevenirea și combaterea COVID-19, având următoarea ordine de zi:  propunerea de convocare a Consiliului Județean Călărași în ședință ordinară în data de 16 septembrie 2020, cu următoarea ordine de zi: – completarea numărului de consilieri județeni, ca urmare a pierderii mandatului de către unii aleși locali; alegerea Președintelui Consiliului Județean Călărași, Valentin Barbu fiind doar vicepreședinte cu puteri limitate; rectificarea bugetului Consiliului Județean Călărași. Deoarece PSD Călărași deține majoritatea teoretică și practică în consiliul județean am solicitat un punct de vedere, conducerea partidului solicitând intrarea în legalitate a conducerii Consiliului Județean Călărași și acordarea salariilor celor 800 de angajați ai DGASPC. Valentin Barbu, la această dată, deține doar funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași, nu cea de președinte, așa cum lasă să se înțeleagă.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author