V. Anghel: ,,În august, vom organiza Cupa Dunării, ediţia a II-a”

Please enter banners and links.

Boxul călărăşean se pregăteşte de noi provocări. Invitat în studioul Arena FM, antrenorul Valentin Anghel din cadrul CSM Călăraşi a vorbit despre sportivii pe care-i pregăteşte, cele două mari provocări fiind Cupa Dunării, ediţia a II-a şi CN de cadeţi.

Cum vă descurcaţi cu pregătirea pe o căldura aşa de năucitoare?
De multe ori în sală este mai cald decât afară, dar nu avem ce face, trebuie să ne desfăşurăm activitatea. Nu ne plângem, strângem din dinţi şi mergem mai departe.

Care sunt provocările sportive pe care le aveţi în vedere?
Nu suntem în vacanţă, ne pregătim. Pe 24, plecăm la mare unde vom avea un mic cantonament, mai mult de refacere şi de relaxare.
Am terminat prima parte a anului competiţional cu rezultate bune: trei medalii la Cupa României (juniori), patru medalii la CN tot de juniori şi o medalie la CN de seniori.
În luna august intenţionăm să organizăm ediţia a II-a a Cupei Dunărea, cu sprijinul nemijlocit al domnului director Chirilă. O competiţie care a început în 2009. Atât timp cât voi fi antrenor la Călăraşi vreau să fie organizată în fiecare an.
La finele lunii septembrie are loc CN de cadeţi, acesta fiind principalul obiectiv fixat de noi în acest an. Ne dorim rezultate foarte bune pentru a avea doi reprezentanţi în lotul României. Sunt antrenor de patru ani şi îmi doresc să facem performanţă fiindcă venim cu ceva nou în această disciplină, cu metode îmbunătăţite de antrenament şi multe alte lucruri. Am un avantaj notabil fiindcă sunt ajutat în toată această muncă de fratele meu Georgian, care a fost şi el sportiv. În aceşti patru ani de muncă, am adus 30 de medalii pentru clubul călărăşean, lucru deloc uşor, ştiind faptul că în box ai nevoie de cel puţin doi ani ca să cucereşti o medalie.

În afară de „materia primă”, pe care o aveţi, îţi mai trebuie şi un suport financiar pentru a putea obţine rezultate.
Domnul Dumitru Chirilă ne sprijină şi se zbate pentru sportul călărăşean, dar orice alt ajutor este bine venit. Cine vrea să se implice, e bine-venit. La club avem copii care demonstrează că ştiu ceva mai mult box şi anul viitor sperăm să avem cel puţin doi în lotul naţional.
În aceşti patru ani am scos patru campioni naţionali şi aş vrea să îi amintesc pe: Adrian Alexandru, Florin Şchiopu, Florin Bouroşu şi George Ceparu. Sunt şi alţi copii cu calităţi excepţionale.

Ce ne mai poţi spune despre evenimentul din august?
Cupa Dunării, organizată spre finalul lunii august, va fi o competiţie destul de puternică la care sunt invitate multe cluburi tari din ţară.

Unde se va desfăşura aceasta competiţie?
Nu am stabilit, dar ne dorim undeva în aer liber pe un teren sintetic unde vom amplasa un ring si tribune. La finele lunii trecute am fost la Tg. Jiu unde s-a ţinut o Cupă destul de tare la care au participat şi câteva cluburi din capitală, din Craiova şi din Rm.Vâlcea. Şi, bineînţeles, am obţinut locul I pe echipe. Dacă până acum am avut ca obiectiv numai campionatele naţionale, de anul viitor o să participăm la campionate internaţionale. Ori pentru asta e nevoie de susţinere puternică. În ţară, mai faci rost de bani de deplasare, de masă, dar dacă ieşi din ţară costurile sunt mult mai mari. Atunci când intri în sala de box pentru prima dată trebuie să înveţi că nu poţi pleca capul şi întotdeauna trebuie să lupţi pentru locul 1 întrucât locurile 2 şi 3 se uită.


There is no ads to display, Please add some